Nogomet

Olimpija Ljubljana do prvih golova i bodova, Gent slavio u golijadi

Petar Jenjić • četvrtak, 09.11.2023.
Olimpija Ljubljana do prvih golova i bodova, Gent slavio u golijadi
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL

Ivan Posavec igrao je u pobjedi Olimpije Ljubljane protiv Klaksvika, dok Marko Tolić nije ulazio u remiju njegove Slovan Bratislave protiv Lillea. Gent je slavio na Islandu kod Breidablika, dok je Maccabi Tel Aviv slavio kod Zorje.

Skupina A

Olimpija Ljubljana - Klaksvik 2:0

Do prvih golova, ali i bodova, stigla je Olimpija Ljubljana koja je slavila na domaćem terenu protiv Klaksvika te tako zadržala šanse za plasman u sljedeću fazu.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Činilo se da je domaćin poveo preko Ruia Pedra, no njegov je gol poništen zbog zaleđa. Otpor gostiju, koji su isključenjem Arnija Frederiksberga ostali s igračem manje, slomila je u 84. minuti kada je krasnim udarcem po gredu pogodio David De Senna Sualehe.

Ubrzo je stigao i drugi gol koji je bio djelo Mustafe Nukića. Ivan Posavec odigrao je posljednje 23 minute za Slovence.

Slovan Bratislava - Lille 1:1

Francuska momčad do vodstva je stigla u 52. minuti susreta kada je Yusuf Yazici odigrao za Angela Gomesa, a engleski nogometaš matirao protivničkog vratara.

Domaćin je ipak stigao do izjednačenja, a poentirao je Aleksandar Čavrić u 80. minuti. Marko Tolić nije igrao za slovačku momčad.

Na ljestvici Lille je vodeći s osam bodova, Slovan je na sedam, Klaksvik na četiri boda, a Olimpija Ljubljana na tri.

Skupina B

Zorja - Maccabi Tel Aviv 1:3

Do nove pobjede stigao je Maccabi Tel Aviv koji je slavio na gostovanju kod Zorje. Nakon 90 minuta igre slavio je rezultatom 3:2.

Gostujući sastav stigao je do prednosti u sedmoj minuti zahvaljujući pogotku Derricka Luckassena. U 26. minuti Maccabi je došao do novog zgoditka, a ovoga puta u strijelce se upisao Dor Peretz.

Isti igrač zabio je i treći gol svoje momčadi u 43. minuti, a tim rezultatom otišlo se na predah. U nastavku se činilo da je Zorja smanjila zaostatak preko Petra Mićina, ali dosuđeno je zaleđe.

Ukrajinci su prvi pogodak dočekali u 74. minuti kada je zabio Igor Gorbač.

Breidablik - Gent 2:3

Nakon šest minuta igre Belgijci su poveli preko Gifta Orbana, no ta prednost, a zatim i izjednačenje, nije bilo dugog vijeka. Jason Dadi Svanthorsson je prvo u 16. zabio za 1:1, a dvije minute kasnije i za preokret Islanđana.

Do poravnanja je Gent stigao u 54. minuti kada je iz penala svoj drugi gol na susretu postigao Orban. Nigerijac je do hat-tricka stigao 15 minuta kasnije, svog drugog ove sezone u svim natjecanjima.

Gent je vodeći na tablici s deset bodova, Maccabi je drugi sa šest, Zorja treća s četiri, a Breidablik bez ijednog boda na zadnjoj poziciji.

FOTO: Nel Pavletić/PIXSELL

Konferencijska liga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Slovan Bratislava1:1Lille
Olimpija Ljubljana2:0Klaksvik
1Lille 610:2+814
2Slovan Bratislava 68:7+110
3Olimpija Ljubljana 64:9-56
4Klaksvik 65:9-44

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!