Nogomet

Rutinska pobjeda Senegala, JAR bolji od Benina

Petar Jenjić • subota, 18.11.2023.
Rutinska pobjeda Senegala, JAR bolji od Benina
Foto: EPA

Danas su odigrane još tri utakmice u prvom kolu afričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Izdvaja se rutinska pobjeda Senegala protiv Južnog Sudana...

Pobjedu u skupini C upisala je Južnoafrička Republika koja je s 2:1 bila bolja od Benina na domaćem terenu. Strijelci su u drugoj minuti susreta i drugoj minuti sudačke nadoknade bili Percy Tau i Khuliso Mudau.

Igraj na kvalifikacije za EP na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Gosti su u drugom poluvremenu uspjeli malo zakomplicirati dvoboj pogotkom Stevea Mouniea u 70. minuti, ali više od toga nije išlo.

Pobjedu u skupini E upisala je Tanzanija koja je slavila u gostima kod Nigera s 1:0. Jedini pogodak na susretu postigao je Charles M'Mombwa u 56. minuti.

Najuvjerljiviju pobjedu upisao je Senegal koji je na domaćem terenu svladao Južni Sudac. Bio je to dvoboj skupine B, a domaćin je slavio s 4:0.

U vodstvo ga je doveo Papa Matar Sarr odmah u prvoj minuti, da bi već u šestoj Sadio Mane podebljao na 2:0. U 45. minuti za 3:0 je poentirao Lamine Camara, a konačan rezultat svojim je drugim golom potvrdio Mane.

Kvalifikacije za SP:
JAR - Benin 2:1
Niger - Tanzanija 0:1
Senegal - Južni Sudan 4:0

FOTO: EPA/Rungroj Yongrit

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!