Nogomet

Manchester City i Leipzig u izravnom dvoboju za prvo mjesto u skupini

Branimir Korać • utorak, 28.11.2023.
Manchester City i Leipzig u izravnom dvoboju za prvo mjesto u skupini
Foto: EPA

Manchester City i Leipzig sastaju se u petom kolu skupine G Lige prvaka. Obje momčadi već su osigurale prolaz u osminu finala, a ovo je izravna borba za prvo mjesto u skupini...

Dvoboj bez velikog presinga, otprilike kako se i očekivalo već nakon što je postao poznat raspored odigravanja susreta poslije ždrijeba grupne faze. Manchester City i Leipzig danas će odlučiti o prvom mjestu u skupini.

Igraj na Manchester City - Leipzig na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ove dvije momčadi jednostavno su drugi svijet za Crvenu zvezdu i Young Boys te se i očekivalo da će upravo oni u međusobnom dvoboju odlučiti tko će završiti u skupini na prvom mjestu, ali isto tako i da će Švicarci i Srbi odlučiti tko će biti treći.

Prvi dvoboj ovih protivnika u Njemačkoj završio je pobjedom Manchester Cityja s 3:1 stoga Nijemcima treba visoka pobjeda na Etihadu da bi završili ispred Cityja, drugi par rukava je koliko je to realno za ostvariti. Ima Leipzig iskustva uvjerljivih izdanja i visokih pobjeda, pa čak i ove sezone protiv Bayerna, međutim City je i za Bayern neka druga priča.

Za očekivati je da će Manchester već danas pokušati i bodovno otkloniti svaku dvojbu, ne treba očekivati laganiji pristup ovom dvoboju, to kod Pepa Guardiole ne postoji i nije dopušteno.

Leipzigu bi pak bodovi s Etihada bili veliki vjetar u leđa. Pobjeda protiv ovakvog protivnika puno bi značila, posebno kada se sjetimo posljednjeg gostovanja Leipziga na ovom stadionu kada je predvođen Joškom Gvardiolom teško poražen 7:0.

U tom susretu čudesni Erling Haaland u razdoblju od 22. do 57. minute, znači za samo 35 minuta, zabio je nestvarnih pet golova. Prijetit će Haaland i u ovom susretu, gosti će ga pokušati ukrotiti.

Što su rekli

Pep Guardiola, trener Manchester Cityja: "Moramo pobijediti ili barem remizirati iako smo napravili prvi korak i zajedno s Leipzigom izborili prolaz. No važno je završiti na prvom mjestu i zbog prestiža i kako bi drugu utakmicu u osmini finala igrali kod kuće. Nije odlučujuće, ali je mala prednost."

Marco Rose, trener Leipziga: "Još se sjećamo prošlogodišnjeg poraza 7:0, nije bio nimalo ugodan osjećaj. No nije nas to uništilo i u ovom susretu želimo biti puno bolji i ravnopravno se boriti s jednom od najboljih momčadi svijeta. Znamo što nas čeka i borit ćemo se."

Mjesto, vrijeme, sudac

Manchester, Etihad, 21:00

Sudac: Nyberg (Švedska)

Nedostaju

Manchester City: Kevin de Bruyne (ozljeda)

Leipzig: El Chadaille Bitshiabu, Dani Olmo, Willi Orban, Timo Werner (ozljede)

Prošli dvoboj

Prošli dvoboj u Leipzigu završio je pobjedom Manchestera 3:1. Phil Foden doveo je goste u vodstvo, a za gol odmah na startu drugog dijela pobrinuo se Lois Openda. U posljednjih deset minuta Julian Alvarez i Jeremy Doku odveli su goste do pobjede.

Prognoza

City je bolji i uz pravi pristup ne bi trebao ovdje imati problema.

FOTO: EPA/FILIP SINGER

Liga prvaka, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Manchester City3:2RB Leipzig
Young Boys2:0Crvena zvezda
1Manchester City 618:7+1118
2RB Leipzig 613:10+312
3Young Boys 67:13-64
4Crvena zvezda 67:15-81

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!