Ostali sportovi

Olimpijski viceprvak suspendiran zbog krivotvorenja datuma rođenja

Petar Jenjić • subota, 02.12.2023.
Olimpijski viceprvak suspendiran zbog krivotvorenja datuma rođenja

Trogodišnju suspenziju zaradio je atletičar iz Dominikanske Republike Luguelin Santos. Kao razlog se navodi krivotvorenje datuma rođenja kako bi nastupa na Svjetskom prvenstvu u juniorskoj konkurenciji...

Atletičar iz Dominikanske Republike, Luguelin Santos, suspendiran je na tri godine zato što je krivotvorio datum rođenja, objavila je Jedinica za integritet u atletici.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Santos je priznao da je na Svjetskom juniorskom prvenstvu 2012. godine nastupio s lažnim datumom rođenja. Atletičar je rođen 12. studenoga 1992. godine, ali je nastupao s putovnicom u kojoj je pisalo da je rođen na isti datum godinu dana kasnije.

Prema pravilima su smjeli nastupati samo atletičari koji su imali 19 godina 31. prosinca 2012. ili mlađi. Santos nije imao pravo i sada je suspendiran do 10. ožujka 2026.godine.

Na tom prvenstvu osvojio je zlatnu medalju, a na Olimpijskim igrama u Londonu osvojio je srebro u utrci na 400 metara. Prije dvije godine u Tokiju osvojio je i srebro u mješovitoj štafeti 4x400 metara.

Lažne dokumente koristio je od 2010. do 2017. godine. Titula svjetskog juniorskog prvaka mu je oduzeta, a olimpijska medalja ostaje, s obzirom na to da natjecanje nije ograničeno po broju godina.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!