Zimski sportovi

Zubčić unatoč diskvalifikaciji: 'Za mene je ovaj 12. mjesec bio jako uspješan'

HINA, Petar Jenjić • petak, 22.12.2023.
Zubčić unatoč diskvalifikaciji: 'Za mene je ovaj 12. mjesec bio jako uspješan'
Foto: EPA

Komentar slaloma u Madonni di Campiglio dali su Filip Zubčić i Istok Rodeš. Trenutno najbolji hrvatski skijaš je bio diskvalificiran zbog "haklanja" vrata, pa je Rodeš jedini Hrvat koji je završio s bodovima...

Hrvatski skijaš Filip Zubčić je imao osmo vrijeme prve vožnje u Madonni di Campiglio, no u drugom nastupu je ostao bez plasmana. Napravio je veliku grešku pred kraj vožnje i ušao u cilj s jednom sekundom i 63 stotinke zaostatka. Međutim, naknadno je diskvalificiran zbog "haklanja" vrata.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Prvi lauf je bio dobar, bio sam u dobroj poziciji. U drugoj vožnji sam dao sve od sebe, međutim napravio sam pogrešku, ali to je skijanje. Za mene je ovaj 12. mjesec bio jako uspješan. Uspio sam uhvatiti konstantu u veleslalomu, sada slijedi malo odmor za Božić, a onda idemo dalje", kazao je Zubčić koji se trenutačno nalazi na trećem mjestu ukupnog poretka Svjetskog kupa sa 198 bodova. U vodstvu je Austrijanac Marco Schwarz s 464 boda ispred Švicarca Marca Odermatta koji ima 456 bodova.

U drugoj vožnji je nastupio i Istok Rodeš koji je sa zaostatkom od 2.47 sekunde zauzeo 26. mjesto, pokvarivši za četiri pozicije plasman iz prve vožnje.

"Osvojio sam bodove u zadnjoj slalomskoj utrci ove godine. Druga vožnja je mogla biti malo bolja, ostao sam u ritmu iz prve vožnje gdje je staza bila malo više oštećena. Međutim, ovo je dobra pologa za iduću godinu i siječanj u kojem dolazi puno važnih utrka", kazao je Rodeš.

Treći hrvatski predstavnik Samuel Kolega zauzeo je 31. mjesto u prvoj vožnji, a bez druge vožnje je ostao za svega jednu stotinku sekunde.

FOTO: EPA/CHRISTIAN BRUNA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!