Košarka

Cibona protiv Borca hvata priključak s pozicijama za doigravanje

Branimir Korać • četvrtak, 28.12.2023.
Cibona protiv Borca hvata priključak s pozicijama za doigravanje

Cibona posljednju ovogodišnju obavezu odrađuje u Domu Dražena Petrovića protiv Borca iz Čačka. Pobjeda u ovom susretu dovodi Cibonu na isti omjer kakav ima Borac, pa možda i osmoplasirana Mega ukoliko izgubi od Cedevite Olimpije...

Cibona je poput mačke s devet života. One najcrnje prognoze oko opstanka kluba pa i oko rezultata s obzirom na sve što se događa, uvele su Cibonu u još jednu neizvjesnu sezonu, no s obzirom na sve, rezultat je zasad ono najbolje što Cibona producira.

Igraj na Cibona - Borac na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Novca nema i pitanje je hoće li i kada će ga uopće biti. Bez obzira kako je momčad slagana i kakve garancije ima, većina pratitelja Cibone nije mogla zamisliti da će momčad ostati na okupu do kraja kalendarske godine. Da se odlazak dogodi, pobrinuo se Amerikanac Alex Stein, ali njegov odlazak nije vezan uz financije, nego uz nezadovoljstvo statusom u momčadi.

Stein je vjerovao kako može biti jedna od glavnih napadačkih opcija u ovoj Ciboni, doveden je kako bi dao veliki doprinos, ali nije bio baš tako dobar da bi imao neograničeni kredit, bez obzira na sve Cibonine probleme.

Osim Steina, ranije je klub napustio i trener Jakša Vulić za kojeg je ekspresno pronađena zamjena u Dini Repeši. Repeša je perspektivan mladi trener i ovo je i njemu velika prilika, ali početkom godine očekuju se barem nekakve pozitivne vijesti oko budućnosti kluba da i taj sektor isprati onaj maksimum koji sama momčad izvlači.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će Cibona izgledati danas protiv Borca, iako Stein u posljednje vrijeme nije imao veliku minutažu, ipak je bio dio rotacije i te minute trebat će te minute na drugačiji način rasporediti.

Borac je svladao Cibonu u prvom susretu u Čačku, ali u Zagrebu još nije slavio. Dosta je to nezgodna momčad koja je pokazala i u Zadru kako može iznenaditi i uzeti pobjedu. Stiga Cibonu očekuje nosi težak i zanimljiv zadatak.

Što su rekli

Dino Repeša, trener Cibone: "Nakon kratke pauze slijedi nam jako važan susret protiv Borca. Generalno, prijašnje iskustvo je da se dosta iznenađenja događa tijekom blagdana iz razloga što fokus pada, a što nije neobična stvar. Mi moramo biti toga svjesni i shvatiti ovo kao jednu veliku šansu i priliku da dođemo do novih bodova pred našim navijačima. Borac je ekipa na pobjedu od nas, s kvalitetnim strancima kao što su Birts, Franklin i Segu, pa imaju spoj mladosti i iskustva Tomašević-Rebrača, a pod košem je Tasić koji širi reket. Sigurno nas očekuje jedna zahtjevna utakmica, međutim kao što sam rekao, ovakve prilike se ne smiju propustiti i siguran sam da uz pomoć naših navijača možemo doći do nove pobjede."

Darko Talić, igrač Borca: "Kao što sam već rekao, imamo malo vremena na raspolaganju. Zbog toga smo odlučili da se ne vraćamo u Čačak, već da dođemo izravno u Zagreb, jer želimo izbjeći previše putovanja. Namjera nam je da se dobro odmorimo, odradimo nekoliko treninga i spremni dočekamo početak meča. Uvjeti su odlični, tako da sam siguran da ćemo biti spremni za meč. Domaćina dobro poznajemo, igrali smo već jednom ove sezone u Čačku kada smo slavili. Taj meč smo odigrali s velikom energijom, tako da sam siguran da ako ponovimo igru iz tog susreta, da ćemo ponovno doći do pozitivnog rezultata."

Mjesto, vrijeme, suci

Zagreb, Dom Dražena Petrovića, 19:00

Suci: Milan Nedović, Bojan Kruljac, Vladimir Vesković

Prošli dvoboj

U prvom kolu ovosezonskog izdanja ABA lige Borac je u Čačku svladao Cibonu s 86:79. Bio je to dvoboj koji je Cibona dočekala u velikoj neizvjesnosti, nije se znalo tko će uopće igrati, a na kraju se solidno držala. Predvodio ju je Aleksandar Aranitović s 21 poenom.

Prognoza

Cibona je sada domaćin, u odnosu na prvo kolo je bolja, ali i puno umornija. Ako ponovno pronađe onu dodatnu energiju, moći će i svladati neugodni Borac.

FOTO: Borac Mozzart/Duško Radišić

ABA liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

14. kolo

Cibona97:101 *Borac Čačak
Krka87:89 *FMP
Studentski centar91:92Split
Zadar57:67Budućnost VOLI
Mornar Barsko zlato76:98Partizan
Crvena zvezda80:48Igokea
Mega Basket97:86Cedevita Olimpija
1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!