Zimski sportovi

Zubčić u Adelbodenu sa starta kreće četvrti, Ljutić u Kranjskoj Gori 18.

Mario Borko • petak, 05.01.2024.
Zubčić u Adelbodenu sa starta kreće četvrti, Ljutić u Kranjskoj Gori 18.
Foto: EPA

Pred nama je zanimljiv skijaški vikend tehničkih disciplina. Muškarci voze veleslalom i slalom u Adelbodenu, a žene u Kranjskoj Gori. Sutra su na rasporedu veleslalomi, Ljutić u utrku kreće 18., a Zubčić četvrti...

Skijaška karavana započinje novu godinu. Iako smo inače u ovo vrijeme uživali u sljemenskim utrkama, ove godine Snježne kraljice nažalost nema. Ipak to ne znači da hrvatske skijašice i skijaši nisu u akciji.

Igraj na skijanje na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sutra će prve krenuti žene. Popularna "Zlatna lisica" već godinama se zbog nedostatka snijega u Mariboru održava u Kranjskoj Gori, a djevojke će sa starta jubilarnog 60. izdanja krenuti u 9 sati i 30 minuta. Hrvatska uzdanica Zrinka Ljutić sa starta kreće kao 18. i pokušat će nastaviti sjajnu veleslalomsku formu. Utrku će otvoriti vodeća u veleslalomskom poretku Federica Brignone, iza nje niz stazu će se spustiti dvostruka pobjednica, Petra Vlhova. Lara Gut-Behrami kreće kao četvrta, a prošlogodišnje pobjednice Valerie Grenier i Mikaela Shiffrin kao treća i peta.

Muškarci će tradicionalno, prvi vikend u siječnju otvoriti veleslalomom u švicarskom Adelbodenu. Filipa Zubčića uz ovu stazu vežu lijepe uspomene, čak je tri puta bio drugi, a sutra će sa starta krenuti kao četvrti. Zagrepčanin je ove sezone u sjajnoj formi, u tri utrke dva puta je bio četvrti, a Alta Badia bila je opet mjesto sreće pa se nakon dvije godine kao drugi popeo na postolje.

Vodeći u svjetskom kupu Marco Odermatt sa starta kreće kao treći. Utrku će otvoriti Slovenac Žan Kranjec, a prije Zubčića još nastupa i Henrik Kristoffersen, tako da će već pri ulasku u cilj hrvatskom skijašu biti jasno je li ostvario kvalitetno vrijeme.

Start utrke je u 10 sati i 30 minuta, a obje utrke bit će u prijenosu HRT-a.

FOTO: EPA/ANDREA SOLERO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!