Ostali sportovi

Veliki izazov za Mladostašice u CEV kupu: 'Francuskinje su sjajne, ali ne i nepobjedive'

Sportnet, Petar Jenjić • ponedjeljak, 08.01.2024.
Veliki izazov za Mladostašice u CEV kupu: 'Francuskinje su sjajne, ali ne i nepobjedive'
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

Odbojkašice Mladosti u utorak igraju prvi susret play-offa CEV kupa protiv francuskog Levalloisa. Zagrepčanke su ipak dobile tu možda i najjače suparnice, ali predaje neće biti...

Za one najbolje stanka je uvijek najkraća, dobro to znaju u Domu odbojke na Savi, jer godinama već s početkom siječnja kreću s nastavkom natjecanja, dok se ostale superligašice tek pripremaju za nastavak lige krajem mjeseca. Pred odbojkašicama Mladosti, naime, veliki je izazov, drugoplasirana ekipa francuskog prvenstva, Levallois Paris Saint-Cloud, u play-offu CEV kupa, gdje je ostalo još osam sjajnih sastava.

Igraj na odbojkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Zagrepčanke su ipak dobile tu možda i najjače suparnice, francusku ekipu u kojoj je zapravo najmanje domaćih igračica, a u kojoj su lani igrale i naše reprezentativke Lara Štimac i Laura Miloš.

Pred prvi susret o tom internacionalnom sastavu protivnica Darko Nojić, trener Mladosti, koji je vrlo studiozno prišao ovoj utakmici, kaže:

"Radi se doista o vrhunskoj ekipi sastavljenoj od niz kvalitetnih strankinja, iz: Argentine, Kanade, SAD, Slovačke, Srbije, Finske, Portorika... Nadam se da nisam koga izostavio. Uglavnom, u postavi je tek jedna domaća igračica, libero."

Uz to što su suparnice odlična ekipa, koja nije imala stanku u svom prvenstvu, i koja je svoj posljednji susret odigrala u subotu, Mladostašice, koje su pred Božić završile s prvim dijelom Superlige, bile su u manjem broju na treninzima.

"Tri igračice su nam dva tjedna bile odsutne zbog nastupa na MEVZA turniru u sklopu U-20 kvalifikacija za EP, i to nam je bio veliki hendikep. Papac, Bošnjak i Drobac, tri su igračice koje su nam i te kako nedostajale u pripremi ove utakmice, tako da smo na treninzima radili s osam, devet igračica jer je tu, naravno, došlo i do nekih viroza i bolesti. No, sve tri su se već u ponedjeljak pojavile na treningu, iako su u nedjelju navečer u Mariboru odigrale posljednji susret. Pune su adrenalina i euforije, jer se naša reprezentacija direktno plasirala na EP, pa ćemo to pokušati iskoristiti u utakmici u utorak."

Darko Nojić, bivši je reprezentativac i već dovoljno iskusan trener da može procijeniti svaku ekipu, pronaći joj dobre i loše strane.

"Francuskinje su sjajna ekipa, odlično vođena od Talijana Orefice, inače estonskog izbornika, koji tamo radi vrhunski posao, no nisu nepobjedive. Znamo im dobre strane, ali i mane, i to ćemo pokušati napasti i iskoristiti. Naravno da sada neću otkrivati našu taktiku, no mogu tek reći da ćemo ih od prve minute napasti servisom, pokušati ih odvojiti od mreže i otupiti im napad. Ako nam uspije, to može onda biti vrlo izjednačen susret. Njihova je prednost, uz vrlo kvalitetan iskusan sastav, i što su u punom natjecateljskom ciklusu, dok smo mi imali stanku u prvenstvu te bili dugo bez juniorskih reprezentativki. Zato je možda čak i bolje da prvi susret igramo u Domu odbojke, gdje se iskreno nadamo velikoj podršci naših navijača, što bi nam jako puno značilo."

Susret je na programu u utorak 9. siječnja u 19 sati u Domu odbojke, a uzvrat 16. siječnja u Francuskoj u 20 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!