Rukomet

Francuska i Mađarska pobjedama u izravnim dvobojima prenose po dva boda

Mihaela Bradovski • utorak, 16.01.2024.
Francuska i Mađarska pobjedama u izravnim dvobojima prenose po dva boda
Foto: EPA

Odigrani su posljednji susreti u skupinama A i C, a kao pobjednici iz njih su izašli Francuzi i Islanđani koji tako prenose dva boda u drugu fazu natjecanja, u skupinu u koju dolazi i Hrvatska...

U borbi za prvu poziciji Skupine A, Francuska je svladala domaćina Prvenstva s 33:30 i ona je ta koja dalje prenosi dva boda. Iako su bili bolji protivnik na startu dvoboja, Nijemci su se u nastavku kasno probudili što je Francuska maksimalno iskoristila.

Igraj na utakmice EP u rukometu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Francuzi su prvi puta u prednost stigli u 12. minuti preko Nikole Karabatića, do tada je njemačka vrsta nekoliko minuta držala +3, a iako je do kraja prvog dijela još nekoliko puta uspjela doći do minimalnog vodstva, na kraju je na odmor otišla pri 15:17.

Spomenuti početak drugog dijela u potpunosti je pripao Gilleovim izabranicima, koji su na brzinu stigli do +4. Priliku da susret ponovno učini rezultatski zanimljivim domaćin je dobio u minuti kada je za 25:25 pogodio Knorr.

Svega dvije minuta kasnije francuski sastav ulazi u još jednu seriju, ovoga puta 4:0 i sve do kraja bez problema održava prednost te na kraju slavi s tri pogotka razlike. Protiv protivnika koji zajedno s njom odlazi u drugu fazu natjecanja, Francuska se tako iskupila za remi protiv Švicarske.

Kentin Mahe i Dika Mem postigli su svaki po pet pogodaka, dok je Desbonnet na golu skupio 12 obrana.

Na vratima Njemačke odličan je bio Andreas Wolff, no njegovih 16 obrana nije iskorišteno na najbolji način. Iako je Knorr postigao osam pogodaka, svom je učinku dodao jednako toliko promašaj, a tek Golla može biti zadovoljan vlastitom realizacijom (5/5).

Direktnu borbu za prenošenje bodova u Skupini C dobila je reprezentacija Mađarske, dok će Island morati zahvaliti rukometašima Crne Gore na pobjedi nad Srbijom. Mađarska je vrsta gotovo čitavo prvo poluvrijeme držala prednost na svojoj strani, na odmor se otišlo pri njenih 15:13, a prema prikazanoj igri jedina je koja se nakon njega vratila na parket.

Dva pogotka prednosti lagano je pretvarala u osjetniju razliku, nekoliko puta držala +9, zamalo s toliko i pobijedila, no na samom je kraju za konačnih 25:33 uspio poentirati Viggo Kristjansson, strijelac osam pogodaka, najviše u dresu Islanda.

Rano je svoj nastup zbog direktnog crvenog kartona, već u 12. minuti, završio Banhidi, a večeras su u napadu povukli stopostotni Szita i Hanusz, strijelci pet pogodaka.

Europsko rukometno prvenstvo, Skupina A, 3. kolo:
Francuska - Njemačka 33:30 (17:15)

Europsko rukometno prvenstvo, Skupina C, 3. kolo:
Island - Mađarska 25:33 (13:15)

FOTO: EPA/FILIP SINGER

Europsko prvenstvo 2024., skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Sjeverna Makedonija29:27Švicarska
Francuska33:30Njemačka
1Francuska 398:85+135
2Njemačka 391:72+194
3Sjeverna Makedonija 383:100-172
4Švicarska 367:82-151

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!