Nogomet

Susjedi na ljestvici kreću u borbu za bodove

Petar Jenjić • petak, 26.01.2024.
Susjedi na ljestvici kreću u borbu za bodove
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Pred nama je prva utakmica 20. kola SuperSport HNL-a. Uzbudljiv vikend otvorit će u Varaždinu istoimeni domaćin i Slaven Belupo, trenutni susjedi na prvenstvenoj ljestvici...

Nakon dvije uzbudljive zaostale utakmice iz prvog dijela sezone, pred nama je i službeni početak proljetnog dijela SuperSport HNL-a Novo, 20. kolo u petak će od 17 sati otvoriti Varaždin i Slaven Belupo. Dvoboj će suditi Ante Čulina, pomoćnici će mu biti Anto Marić i Dario Kolarević, četvrti sudac Goran Pečarić, a u VAR sobi Ivan Bebek i Luka Pajić.

Igraj na Varaždin - Slaven Belupo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Varaždinci su na sedmom mjestu s 21 osvojenim bodom iz 18 utakmica, a iako se nisu oglasili, jasno je da je Fran Brodić otišao u Dinamo, kao i Jorge Pellumbi koji je novi igrač Debrecena. U kadar momčadi stigao je ponajbolji igrač SuperSport Prve NL Tomislav Gudelj, kao i jedan od najboljih strijelaca druge austrijske lige Jurica Poldrugač.

Iz kluba je otišao i Andrea Capone, s Karlom Bručićem raskinut je ugovor, a s Ivanom Nekićem produžen. Produženje su potpisali i juniori Vito Težak i Tin Levanić, dok bi se na izlaznim vratima mogla vrlo lako naći još dva jako važna prvotimca, Oliver Zelenika i Agon Elezi za koje postoje interesi.

Varaždinci su odigrali tri pripremne utakmice na Arena cupu i ostali bez pobjede u sve tri. Prvo su izgubili od Istre 1961 s 3:1, nakon toga remizirali su protiv beogradskog Radničkog 2:2 te na koncu odigrali bez golova protiv još jednog domaćeg kluba, Gorice. Zabijali su Luka Jelenić, Dimitar Mitrovski i Jurica Poldrugač.

Slaven Belupo je na 20 osvojenih bodova iz 19 utakmica, a iz kluba je otišao jedan od istaknutijih pojedinaca Arber Hoxha koji je sada suigrač Brodiću u Dinamu. Drugih pojačanja nije bilo, a iz kluba je otišlo šest igrača, uglavnom onih koji nisu bili zadovoljni minutažom. U prvoj postavi mjesta bi se trebao naći za Bujara Pllanu koji je propustio veći dio prvog dijela sezone zbog ozljede, ali je u zadnjih nekoliko utakmica pokazao dobre igre.

Farmaceuti su, kao i njihov današnji protivnik, igrali na Arena cupu. Prvo su svladali austrijski Kapfenberg s 1:0, a nakon toga s čak 9:1 bili bolji od crnogorskog Rudara. Treći susret donio je remi bez golova protiv Lokomotive, da bi ih u finalu rezultatom 2:1 svladala Istra 1961.

U prošlom međusobnom dvoboju Slaven Belupo je na domaćem terenu vodio s 2:0, Varaždinci se vratili na 2:2 i nakon toga imali i igrača više. Međutim, domaća momčad ipak je upisala pobjedu zahvaljujući sjajnom pogotku Tomislava Štrkalja.

Što su rekli

Nikola Šafarić, trener Varaždina: "Nema puno nepoznanica, respektiramo Slaven Belupo, ali moramo se baviti sobom, raditi na igri, ispravljati greške i dizati na višu razinu ono u čemu smo dobro. Mislim da sve ovisi o nama."

Roy Ferenčina, trener Slaven Belupa: "Zna se početni sastav, nema nepoznanica, igraju najspremniji. Šakota ima problem jer je imao puknuće prsta, ali svi drugi su spremni tako da je početna jedanaestorka poznata. Točno znamo što nas čeka, ja se nadam da ćemo biti dobri i da ćemo se iz Varaždina vratiti s pozitivnim rezultatom."

Mjesto, vrijeme, suci

Gradski stadion, Varaždin, 17:00

Suci: Ante Čulina, Anto Marić, Dario Kolarević; 4. sudac: Goran Pečarić; VAR: Ivan Bebek, Luka Pajić

Nedostaju

Varaždin: (-)

Slaven Belupo Božić, Šakota (ozljede)

Zadnji susret

Izuzetno zanimljiv bio je posljednji dvoboj koji je igran u 11. kolu. Slaven Belupo je na domaćem terenu izvukao pobjedu s igračem manje rezultatom 3:2.

Prognoza

Kada gledamo protekle pripreme te rubrike odlasci i dolasci, trenutno se čini da su gosti nešto više izgubili. Uz to, Varaždin igra kod kuće tako da vjerujemo da će upravo ta ekipa danas slaviti.

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!