Nogomet

Nakon šoka protiv Lokomotive, Dinamo mora i do pobjede i do dobrog dojma na gostovanju u Puli

Mihaela Bradovski • subota, 27.01.2024.
Nakon šoka protiv Lokomotive, Dinamo mora i do pobjede i do dobrog dojma na gostovanju u Puli
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

U susretu 20. kola SuperSport HNL-a Dinamo gostuje u Puli kod Istre 1961. U Maksimirskoj je bilo burno ovog tjedna te se u Puli traži samo i isključivo pobjeda...

Pripreme su odrađene dobro, u utakmicama je Dinamo izgledao na tragu onog kakvog ga Sergej Jakirović želi, ali prva službena utakmica donijela je grubo prizemljenje. Na Maksimiru je gostovala Lokomotiva, a Dinamo je upisao ružan 0:3 poraz.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon svakog poraza u Maksimiru kreću pritisci, nije bilo ništa drugačije niti sada. Jakirović je još jednom bio na izlaznim vratima, ali spasile su ga financije s obzirom da je Dinamo već osjetio financijske udarce nakon otkaza Anti Čačiću i Igoru Bišćanu. Svlačionica također stoji iza Jakirovića, a da je tako, igrači moraju pokazati već danas.

Dinamo je protiv Lokomotive doživio blackout u ranoj fazi utakmice, primio je dva smiješna pogotka i našao se odmah u zaostatke. Kada je tako, kreće stihijska igra s pokušajem da se što prije vrati u utakmicu što se nije dogodilo.

Tehničke pogreške kao i one vezane uz donošenje odluka, koje su Modri radili u tom dvoboju svakako nisu dostojne momčadi koja bi se trebala boriti za naslov prvaka, barem ne u tolikoj količini.

I prije je Dinamo bio pod imperativom jer je Hajduk taj koji ima prednost i drži ključeve titule prvaka. Sada je pritisak još veći i morat će u Puli pronaći način kako doći do pobjede.

U cijeloj priči nepravedno se zapostavlja Istra koja ove sezone izgleda dobro. Pulska momčad spremna je i želi doći do punog plijena u ovom dvoboju. David Catala, unatoč neigranje Ante Ercega, traži i najavljuje pobjedu protiv aktualnog prvaka.

Što su rekli

David Catala, trener Istre 1961: "Nakon duge pauze, ekipa je spremna ponovno krenuti s natjecanjem. U drugi dio sezone ulazimo s najboljom energijom i to počevši već sada. Znamo da nas čeka veliki izazov, teška utakmica, ali kao i uvijek pozitivan sam, igrači izvrsno treniraju i uvjereni smo da možemo odigrati dobru utakmicu. Želimo navijačima dati pobjedu. Analizirali smo prošle utakmice s Dinamom, želimo ispraviti greške koje smo radili. Idemo bez straha, vjerujemo da mi to možemo. Želim da napravimo korak naprijed u ovom dijelu sezone, pokazati novo lice, biti hrabri i igrati bez straha. Nemamo što izgubiti, očekujem da se natječemo više nego ikada, da se igrači bore 90 minuta i da idu naprijed bez straha."

Sergej Jakirović, trener Dinama: "Igraju doma. Sigurno će htjeti iskoristiti našu situaciju. Moramo pokazati karakter, boriti se za svaku loptu. Istra igra nogomet koji je kvalitetan, strpljivi su, ne jure bez veze naprijed. Nema Ercega, ali tu je Filet koji je dosta nezgodan i puno utrčava u prazan prostor. Morat ćemo biti puno mudriji i pametniji da sve zaustavimo. Nemamo Mišića zbog tri žuta kartona, nema Dine Perića, Boško Šutalo je odavno out. A sigurno će biti i dvije do tri promjene za ovu utakmicu. Bruno je dobro, nije istina da nije htio trenirati i ne znam kome trebaju takve insinuacije. Imao je temperaturu što je normalno, ima i Salatović iz stručnog stožera već dva dana. Bruno je normalno na dispoziciji, trenirao je i sve je dobro."

Mjesto, vrijeme, sudac

Pula, Aldo Drosina, 17:00

Sudac: Duje Strukan

Nedostaju

Istra 1961: Erceg, Matheus, Lisica, Lawal, Ćalušić

Dinamo: Mišić, Perić, Šutalo

Prošli dvoboj

Dinamo je u oba ovosezonska susreta s Istrom slavio s po 3:0. U prošlom dvoboju na Maksimiru strijelci su bili Maxime Bernauer, Marko Bulat i Mauro Perković.

Prognoza

Ako Dinamovi igrači uspiju pritisak pretočiti u motiv i želju, trebali bi slaviti u Puli. No uvijek pritisak može stvoriti i grč što vi razveselilo domaćina.

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3565:30+3571
3Hajduk 3549:24+2565
4Osijek 3560:43+1754
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3533:50-1738
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!