Ostali sportovi

Lucija Lesjak u borbi za broncu na turniru Svjetske lige u Parizu

Branimir Korać, HINA • nedjelja, 28.01.2024.
Lucija Lesjak u borbi za broncu na turniru Svjetske lige u Parizu
Foto: Saša Miljević/PIXSELL

Hrvatska karate reprezentativka Lucija Lesjak borit će se za brončanu medalju u kategoriji +68 kg na turniru Svjetske lige kojem je domaćin Pariz.

U skupini je Lesjak ostvarila tri pobjede u tri nastupa, svladala je Alžirku Chaimu Oudiru 2-1, Japanku Theodosiu Giamouki 5-4 i Kanađanku Lily-Rose Nolet 6-2.

U četvrtfinalnom dvoboju nadvisila je i Švicarku Fabienne Kaufmann s 5-2, a u polufinalu potom izgubila od Španjolke Marie Garcie Torres s 1-5. Do bronce je dijeli još nedjeljna pobjeda nad Turkinjom Nur Hirom Kasaturom.

Enes Garibović (-84 kg) osvojio je prvo mjesto u kvalifikacijskoj skupini pobjedom na prvi osvojeni bod protiv Egipćanina Mohameda Ramadana u susretu koji je završio 5-5. U nastavku je remizirao s Fincem Bjornom Kulovuorijem 0-0, a pobijedio Japanca Junya Eta 1-0. Turnir je ipak završio četvrtfinalnim porazom od Belgijanca Walida Deghalija 2-4, koji u nastavku natjecanja nije izborio finale.

Od ostalih hrvatskih predstavnika nadomak četvrtfinala, odnosno prvom mjestu u skupini, ostali su Ema Sgardelli (-50 kg), Alessandra Hasani (-55 kg), Ivan i Anđelo Kvesić (-84 kg, +84 kg). Nastupili su još Jelena Pehar (-50 kg), Sadea Bećirović (-68 kg) i Jakov Bunjevac (+84 kg).

Na prvom ovogodišnjem turniru Svjetske karate lige u Parizu sudjeluje 371 karatist iz 61 zemlje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!