Ostali sportovi

'Judaški Wimbledon' pred vratima: 'Ne želim si stavljati nikakav pritisak'

Sportnet, Petar Jenjić • četvrtak, 01.02.2024.
'Judaški Wimbledon' pred vratima: 'Ne želim si stavljati nikakav pritisak'

Pred nama je 50. izdanje Grand Slama u Parizu. Na njemu će, u dobroj uvertiri pred Olimpijske igre, nastupiti četvero hrvatskih predstavnika koje predvodi Barbara Matić...

Osim što ga vole zvati "judaški Wimbledon", ovogodišnje izdanje Grand Slama u Parizu po mnogočemu je vrlo poseban turnir. Riječ je o 50. jubilarnom izdanju i ujedno nešto poput generalne probe za Olimpijske igre, iako se olimpijska judo natjecanja neće održati u pariškom Bercyju, već u Champs de Mars Areni nedaleko od Eiffelovog tornja.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ukupno 667 judaša iz 111 nacija imenovanih za Bercy, uključujući osam svjetskih broj jedan, 12 olimpijskih prvaka iz Tokija i pet aktualnih svjetskih prvaka. Među njima je naravno i heriona hrvatskog sporta, dvostruka svjetska prvakinja Barbara Matić, koja je do sada ima srebro i broncu s istog.

"Upoznata sam da je 50. izdanje, Instagram doslovno "gori" oko toga. Pariz je uvijek nekako poseban osjećaj, ona velika dvorana, Bercy. Stvarno je to super i nevjerojatan osjećaj za doživjeti. Nadam se što boljem rezultatu, ne želim si stavljati nikakav pritisak. Portugal sam super odradila, sve bez ozljede što je najbitnije, u međuvremenu par treninga koji su bili fokusirani na Pariz", kazala je Matić uoči najjačeg turnira u svijetu.

Domaćin Francuska izvela je čak 56 sportaša, uključujući sve zvijezde iz pobjedničkog tokijskog mješovitog tima s olimpijskih igara. (Clarisse Agbegtnenou, Sarah Leonie Cysique, Romane Dicko, Guillaume Chaine, Axel Clerget i Teddy Riner).

Hrvatsku na obljetničkom turniru predstavljaju četiri natjecatelja Zlatko Kumrić (-100kg AJK "Student" – Split), Katarina Krišto (-63kg JK "Dalmacijacement" – Kaštel Sućurac), Barbara Matić (-70kg – JK "Pujanke" – Split) i Ivana ŠUTALO (+78kg JK "Dubrovnik").

Grand Slam, koji održava se od 2. do 4. veljače, a naši prvi predstavnici na tatami tek u subotu, kada su na rasporedu težinske kategorije -63kg i -70kg u kojima se bore Krišto odnosno Matić koja ujedno ima i status druge nositeljice turnira. U nedjelju se bore Kumrić i Šutalo. Ždrijeb je na rasporedu za danas u 14 sati.

Foto: Gabi JUAN (EJU)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!