Tenis

Borna Ćorić bez četvrte titule u karijeri, Bublik preokretom u tri seta bolji u finalu Montpelliera

Mario Borko • nedjelja, 04.02.2024.
Borna Ćorić bez četvrte titule u karijeri, Bublik preokretom u tri seta bolji u finalu Montpelliera
Foto: EPA

U finalu turnira iz serije ATP 250 održanog u Montpellieru, Borna Ćorić je u tri seta sa 7:6, 2:6, 3:6 poražen od 27. tenisača svijeta Aleksandera Bublika…

I dok je Hrvatska u Varaždinu u kvalifikacijama za završni turnir Davis Cupa igrala protiv Belgije, Borna Ćorić je u francuskom Montpellieru igrao deveto ATP finale u karijeri. Ishod je nažalost u oba slučaja bio isti, Hrvatska je poražena od Belgije, a Borna Ćorić od Aleksandera Bublika. Kazahstanac je nakon preokreta slavio sa 7:5, 2:6, 3:6 i tako stigao do svoje četvrte titule u karijeri.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bublik je bolje ušao u meč, u drugom gemu je oduzeo servis hrvatskom tenisaču i poveo s 3:0. Ipak Ćorić je podigao razinu svoje igre i najprije kod rezultata 4:3 vraća izgubljeni servis, a zatim kod 5:5 dolazi do breaka prednosti. Zatim je na svom servisu iskoristio treću set loptu i osvojio set sa 7:5.

I dok je borba u prvom setu trajala gotovo sat vremena, u drugom je Kazahstanac bio uvjerljiv. U 36 minuta dva put je oduzimao početni servis hrvatskom tenisaču i sa 6:2 osvojio set. Dobru igru iz drugog Bublik je prenio i u odlučujući set. Odmah na startu oduzeo je servis Ćoriću i iako je najbolje rangirani hrvatski tenisač do kraja seta imao četiri prilike za povratak u meč, u tome nije uspio. 27. tenisač svijeta iskoristio je prvu meč loptu i sa 7:6, 2:6, 3:6 stigao do četvrte ATP titule u karijeri.

Bio je ovo drugi međusobni meč dvojice tenisača i druga pobjede Kazahstanca. Zanimljivo igrali su prošle godine u drugom kolu Hallea, a Bublik je u konačnici osvojio i taj turnir. Sada je u finalima na omjeru 4-6 i od ponedjeljka će ostvariti ranking karijere, bit će 23. tenisač svijeta.

Ćoriću je ovo šesti poraz u finalima i ostaje na do sad tri osvojene titule. I on će ostvariti napredak od šest mjesta na ATP ljestvici i od ponedjeljka biti 31. tenisač svijeta.

ATP Montpellier, finale
Borna Ćorić (4) – Aleksander Bublik (2) 7:5, 2:6, 3:6

FOTO: EPA/LUKAS COCH

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!