Vodeni sportovi

Biljaka: 'Prvi cilj jest Pariz, ali gledamo i naprijed i gledamo više'

Sportnet, Petar Jenjić • četvrtak, 08.02.2024.
Biljaka: 'Prvi cilj jest Pariz, ali gledamo i naprijed i gledamo više'
Foto: Pixsell

Kapetan Ivan Krapić upisat će prve minute na Svjetskom prvenstvu, a svoje prve minute na svjetskim smotrama uopće dobit će i Matias Biljaka. Oba vaterpolista najavila su dvoboj s Južnoafričkom Republikom, ali i sljedeće izazove...

Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak najavio je da će u utakmici protiv JAR-a odmoriti neke igrače. Među njima su i centri Lončar i Vrlić pa će tako svoj prvi nastup na prvenstvu imati kapetan Ivan Krapić.

Igraj na Svjetsko prvenstvo (m) na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Sada slijede dvije utakmice u kojima nam predstoji viziranje karte za Olimpijske igre i vjerujem da će to tako i biti. Jasno da sam spreman, ali velim uvijek da tko god da igra, zadatak je uvijek isti. Igrati što bolje i pobijediti. Tako će biti protiv Južne Afrike, ali tako i svaka sljedeća utakmica. Mi smo prije svega okrenuti sebi i nemamo što pričati o Južnoj Africi koja je sigurno najlošija momčad na turniru. Favoriti smo i kasnije protiv Kine ili Brazila", rekao je Krapić.

Svoj prvi nastup na Svjetskim prvenstvima uopće ubilježit će Matias Biljaka.

"Ovo mi je da, prva utakmica na svjetskim prvenstvima. U biti, prvo SP uopće. Dosad sam nastupao samo na dva europska prvenstva. Znamo da smo puno kvalitetnija momčad, moramo sportski pristupiti utakmici. Gledamo samo onda dalje tko će nam biti suparnik u četvrtfinalu i daj Bože kasnije u polufinalu. Prvi cilj jest Pariz, ali gledamo i naprijed i gledamo više."

"Svaki se sportaš mora pripremiti onako kako je naviknuo i kako to inače čini. Naravno, protiv slabije momčadi je malo drukčije, ali trebamo shvatiti dvije stvari. Prihvatiti susret kao i svaki drugi, te dati sve od sebe", dodao je Biljaka.

Izjave: HVS.hr

FOTO - Grgo Jelavić, PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!