Košarka

Iz Cibone kritični: 'S obzirom na našu igru, prevelika rezultatska razlika'

Sportnet, Petar Jenjić • srijeda, 14.02.2024.
Iz Cibone kritični: 'S obzirom na našu igru, prevelika rezultatska razlika'
Foto: Mario Strmotić/HINA

Izjave nakon utakmice između Kvarnera 2010 i Cibone dali su i sami akteri susreta. Kritičan je bio Bariša Krasić koji je istaknuo da danas mogu biti zadovoljni samo pobjedom i ničim više...

Cibona je u četvrtfinalnoj utakmici SuperSport Kupa Krešimira Ćosića porazila Kvarner 2010 s 82:67. Prvo ime poražene ekipe bio je Toni Jelenković koji je ubacio 27 poena.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Cibona je bila bolja, čestitke njima. Ušli smo u utakmicu s hendikepom na visinskim pozicijama, a onda se i Paolo Marinelli ozlijedio."

Prvo ime pobjednika bio je Krešimir Radovčić koji je isto dao svoj komentar na susret.

"Ne bih rekao da smo podcijenili protivnika, ali ušli smo u utakmicu nekako kilavo i trebalo nam je malo duže da uđemo u ritam. Kad smo to uspjeli, lako smo odlučili utakmicu. Pohvalio bih momke iz Kvarnera koji su odigrali jako dobru utakmicu i želim im da uđu u Premijer ligu jer tamo, budimo realni, pripadaju."

Trener Riječana Branimir Pavić svjestan je da protivnik ipak igra jednu razinu više.

"Pokazali smo se u dobrom svijetlu u prvom poluvremenu. Malo smo imali nesreću što nam se ozlijedio bitan igrač i to se, uz još neke izostanke, i osjetilo. Cibona je došla do pobjede, ali i oni su se morali namučiti da nas pobijede. Igraju na nivou više, ipak smo mi Prva liga. Šanse za naš ulazak u Premijer ligu postoje, ali to treba opravdati na terenu. Trenutačno smo prvi, ambiciozni smo, rekli smo da to želimo ostvariti i prema tome se krećemo."

Trener Cibone Bariša Krasić nije bio zadovoljan igrom.

"Jedino s čim danas možemo biti zadovoljni je pobjeda i plasman u polufinale. Igra nije bila dobra, od samog starta nismo imali onu potrebnu energiju, ne znam što je tome uzrok. Nismo bili dobri u obrani, nije bilo agresivnosti, u napadu smo bili spori i bezidejni. U drugom poluvremenu smo bili čvršći i agresivniji u obrani i tada smo napravili tu razliku. Na kraju i prevelika i nezaslužena rezultatska razlika, s obzirom na našu igru. Za polufinale nemamo posebnih želja, idemo utakmicu po utakmicu."

Izjave: HKS

SuperSport Kup Krešimira Ćosića

četvrtfinale

Dubrava87:70Vrijednosnice Osijek
Cedevita Junior102:95Dinamo Zagreb
Kvarner 201067:82Cibona
Zadar80:73Split

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!