Košarka

Jusup: 'Moramo pažljivo s emocijama', Rimac: 'Bili su mirniji'

Sportnet, Petar Jenjić • srijeda, 14.02.2024.
Jusup: 'Moramo pažljivo s emocijama', Rimac: 'Bili su mirniji'
Foto: Mario Strmotić/HINA

Zadar je u četvrtfinalu SuperSport Kupa Krešimira Ćosića došao do pobjede protiv Splita. Akteri dvoboja dali su svoje komentare na odigrani dvoboj...

Košarkaši Zadra izborili su polufinale SuperSport Kupa Krešimira Ćosića. U tijesnoj utakmici slavili su protiv Splita, a dvoboj je prokomentirao Danijel Jusup, trener pobjedničke ekipe.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Teška utakmica protiv izuzetno kvalitetnog protivnika, borba na svaku loptu. Do zadnje dvije-tri minute sve je bilo otvoreno, prošli put smo izgubili u sličnoj utakmici. Zahvaljujem navijačima što su došli u velikom broju, moramo pažljivo s emocijama i pripremiti se za sljedeću utakmicu. Daleko je ovo od osvajanja kupa, moramo napraviti pripremu za sljedećeg protivnika."

Dario Drežnjak danas je odigrao nešto više od 22 minute te dodao deset poena i pet skokova.

"Čvrsta utakmica, kao i svaka sa Splitom ove sezone. Igrali smo čvrsto u obrani i mi oni, već znamo što i jedni i drugi rade, ovog puta mi smo bili bolji, Čestitam im na jako dobroj utakmici, zahvaljujem svima u dvorani na ovakvoj atmosferi. Ova utakmica je bila dostojna finala."

Naravno, zadovoljan nije mogao biti trener Splita Slaven Rimac.

"Zadar je zasluženo pobijedio, bio je konstantniji tijekom cijele utakmice. Ne može se reći da nismo imali dobrih elemenata, ali u ključnim trenucima tri-četiri napada smo htjeli više srcem nego glavom, dali smo im da se vrate i realno bili su mirniji. U ovom trenutku imaju neku svoju mirnoću i jako dobro respektiraju jedne druge na terenu, bez obzira na greške uvijek ostanu u kontroli. Nama više leži kad je više trčanja, ali nije to to uvijek lako izvesti. Trenutno su bolji od nas, na nama je da se probamo revanširati kada za to dođe vrijeme."

Toni Perković bio je prvo ime susreta uopće s 29 poena, ali zbog poraza neće mu ova utakmica ostati u tako dobrom sjećanju.

"Čestitam Zadru na pobjedi, opet su bili pametniji od nas. Teška utakmica kao i svaka s njima. Moramo se skupiti, dobro ćemo se odmoriti, opet u ABA ligi igramo sa Zadrom i stvarno bi trebalo pobijediti. Frustrirajuće je gubiti svaku utakmicu, pogotovo na domaćem terenu. Hvala publici, žao mi je što ova utakmica nije finale nego četvrtfinale, mislim da bi svima bilo puno ljepše."

Izjave: KK Zadar

SuperSport Kup Krešimira Ćosića

četvrtfinale

Dubrava87:70Vrijednosnice Osijek
Cedevita Junior102:95Dinamo Zagreb
Kvarner 201067:82Cibona
Zadar80:73Split

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!