Nogomet

Novi vikend, nova uzbuđenja u SuperSport HNL-u: Sve kreće u Koprivnici

Petar Jenjić • petak, 16.02.2024.
Novi vikend, nova uzbuđenja u SuperSport HNL-u: Sve kreće u Koprivnici
Foto: Saša Miljević/PIXSELL

Slaven Belupo i Istra 1961 otvorit će 23. kolo SuperSport HNL-a na stadionu Ivan Kušek Apaš. Farmaceuti se žele vratiti pobjedama i približiti sredini ljestvice, a Zeleno-žuti približiti se svom današnjem protivniku...

Novi tjedan donosi nova uzbuđenja u SuperSport HNL-u, a prvu utakmicu 23. kola pratit ćemo iz Koprivnice. Slaven Belupo pokušat će se vratiti osvajanju bodova, u utakmici protiv Istre 1961, a njihov dvoboj počinje od 17 sati. Prvi sudac bit će Mateo Erceg.

Igraj na Slaven Belupo - Istra 1961 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Slaven Belupo odlično je krenuo u drugi dio sezone, a u dvije utakmice upisao je dvije pobjede. Bolji je bio od Varaždina (1:2) i Rudeša (4:0), ali nakon toga uslijedio je težak poraz na Poljudu od Hajduka koji je "utrpao" četiri gola. Nisu Farmaceuti mogli biti toliko zadovoljni utakmicom, ali prilika za nove bodove odmah je iza ugla.

Momčad Roya Ferenčine dobrim se ulaskom u drugi dio malo približila sredini ljestvice i sada je na 26 bodova. Koliko je sve zgusnuto, govori i činjenica da četvrtoplasirani Osijek bježi samo pet bodova, a današnjom eventualnom pobjedom izjednačili bi se, barem privremeno, s Lokomotivom na petoj poziciji.

S druge strane, Istra se vratila na svoju "standardnu" devetu poziciju, ali dobila je i novog trenera. Paolo Tramezzani poznaje SuperSport HNL iz vremena dok je bio na klupi Hajduka i bilo je jasno kakav nogomet možemo očekivati - tvrdo u obrani i malo pravih prilika. Tako je bilo i protiv Osijeka na Aldo Drosini. Jedna slabija reakcija obrane Bijelo-plavih iskorištena je, a prednost sačuvana do kraja.

Ono što nam je već od ranije jasno jest da Puljani vole igrati protiv Slaven Belupa. Dokazuje to i podatak da su posljednjih deset međusobnih utakmica slavili četiri puta, četiri puta remizirali i samo dva puta izgubili. Ove sezone u Koprivnici je završilo 2:2, a na Aldo Drosini Istra je pobijedila s 2:0 usprkos tome što je cijelo drugo poluvrijeme igrala s igračem manje. Strijelci su bili Frano Mlinar i Ante Erceg.

Dodajmo i to da u kadru Slaven Belupa trenutno nema Daniela Štefulja zbog kartona i Ferenčina će raditi određene rotacije. S druge strane, kartone ima Antonio Maurić, dok je Frano Mlinar u problemu s ozljedom.

Što su rekli

Roy Ferenčina, trener Slaven Belupa: "Dolazi nam Istra, jedna dobra ekipa koja je promijenila trenera. Znamo kakva je talijanska škola nogometa i kakav stil gaje. Svaka utakmica je teška, ali mislim da smo se kroz ovaj tjedan dobro spremili. Imali smo neugodno iskustvo protiv Hajduka gdje smo zakazali u svim segmentima nogometne igre. Nadam se da je to iza nas i da smo se oporavili od toga. Maksimalno spremno dočekujemo sutrašnju utakmicu."

Paolo Tramezzani, trener Istre 1961: "Dobro smo trenirali tijekom cijelog tjedna. Uz treninge, analizirali smo zadnju utakmicu koju smo odigrali i sve pozitivne stvari koje smo napravili, ali i one na kojima trebamo još poraditi. Znamo da je pred nama utakmica protiv jedne dobre ekipe. Pogledali smo dosta prethodnih utakmica Slaven Belupa, neće biti sigurno lako, ali znamo što želimo, igrat ćemo naš nogomet i pokazati naš stil igre. Još jedna utakmica koju možemo okrenuti u svoju korist."

Mjesto, vrijeme, suci

Stadion "Ivan Kušek Apaš", Koprivnica, 17:00

Suci: Mateo Erceg, Anto Marić, Deni Grofelnik; 4. sudac: Toni Dadić; VAR: Ivan Bebek, Kruno Šarić

Nedostaju

Slaven Belupo: Štefulj (kartoni)

Istra 1961: Mlinar (ozljeda), Maurić (kartoni)

Zadnji susret

Zadnja natjecateljska utakmica otišla je na stranu Puljana koji su na Aldo Drosini slavili s 2:0.

Prognoza

Ni u današnjoj utakmici ne očekujemo preveliku promjenu u igri Istre, a s obzirom na protivnika, vjerujemo da neće biti više od dva gola na susretu.

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!