Tenis

De Minaur uspješno nastavlja obranu naslova u Acapulcu, preostala je još jedna prepreka

HINA, Petar Jenjić • subota, 02.03.2024.
De Minaur uspješno nastavlja obranu naslova u Acapulcu, preostala je još jedna prepreka
Foto: EPA

Odigrani su mečevi polufinala na ATP turniru u meksičkom Acapulcu. Alex De Minaur je svladao Jacka Drapera, dok je Casper Ruud bio bolji od Holgera Runea, a oba meča otišla su u treći set...

U finalu ATP turnira tenisača u Acapulcu igrat će dva 25-godišnjaka, branitelj naslova Australac Alex de Minaur i Norvežanin Casper Ruud.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

De Minaur je do finala stigao nakon što mu je Britanac Jack Draper predao dvoboj prvi vodstvu Australca 6:3, 2:6, 4:0, dok je u drugom polufinalu Ruud nadigrao Danca Holgera Runea sa 3:6, 6:3, 6:4.

Za De Minaura je ovo 16. plasman u finale na ATP Touru, a do sada je osvojio sedam naslova, posljednjeg upravo u Acapulcu prošle godine. Nakon toga je izgubio četiri finala zaredom uključujući i Rotterdam prošlog mjeseca od Talijana Jannika Sinnera.

Ruud je, pak, stigao do svog 20. ATP finala, a drugog u isto toliko tjedana, prošlog je tjedna izgubio finale Los Cabosa od još jednog Australca Jordana Thompsona. Do sada je osvojio deset naslova, posljednjeg u travnju prošle godine u Estorilu.

ATP Acapulco, polufinale:
Alex De Minaur - Jack Draper 6:3, 2:6, 4:0, predaja
Casper Ruud - Holger Rune 3:6, 6:3, 6:4

FOTO - EPA, Jorge Reyes

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!