Košarka

Russell Westbrook i Scottie Barnes podvrgnuti operacijama zbog ozljede lijeve ruke

Filip Mihoković • utorak, 05.03.2024.
Russell Westbrook i Scottie Barnes podvrgnuti operacijama zbog ozljede lijeve ruke
Foto: EPA

All-Star zvijezde Toronto Raptorsa i Los Angeles Clippersa, Scottie Barnes i Russell Westbrook, podvrgnuti su operaciji lijeve ruke. Playmaker Clippersa zadobio je frakturu ruke, dok je Barnesu operirana fraktura treće metakarpalne kosti, a ne zna se koliko će dugo izbivati s parketa...

Barnes je slomio srednji prst kad mu je ruka udarila o obruč dok je pokušavao blokirati šut s 1:56 preostalih minuta u prvom poluvremenu domaćeg poraza protiv Golden State Warriorsa u petak. Momčad je nakon toga objavila da je neodređeno izvan sastava, a već je propustio sinoćnju pobjedu na domaćem terenu protiv Charlotte Hornetsa. Barnes ove sezone u prosjeku ostvaruje najbolje brojke u karijeri, uključujući 19.9 poena, 8.2 skokova, 6.1 asistenciju, 1.5 blokada i 1.3 ukradenih lopti.

Igraj na NBA utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Barnesu su tek 22 godine, a postigao je 20 ili više poena 34 puta te ostvario 25 double-doublea učinaka, uključujući četiri triple-doublea ove sezone. U svojih 211 utakmica s Raptorsima, četvrti izbor na draftu 2021. godine ima prosjek od 16.6 poena, 7.4 skokova, 4.7 asistencija, jednu blokadu i 1.1 ukradenu loptu, a nagrađen je i nagradom za najboljeg novaka 2021./2022. sezone.

Westbrook je slomio nešutersku ruku u petak navečer tijekom pobjede Los Angeles Clippersa nad Washington Wizardsima. Momčad je opisala njegov status kao odsutan "iz tjedna u tjedan", a sada će započeti rehabilitaciju kako bi se što brže vratio ekipi koja se ove sezone etablirala kao jedan od pretendenata za naslov prvaka.

Westbrook se vratio za manje od četiri tjedna nakon što je slomio desnu ruku 2014. godine kao igrač Oklahoma City Thundera, propustivši samo 14 utakmica, a ove sezone za Clipperse prosječno ostvaruje 11.1 poena, 5.1 skokova i 4.4 asistencije.

Ako se vrati u sastav u travnju, Clippersi će imati osam utakmica u 14 dana prije početka doigravanja. Do tada će morati pronaći način kako zamijeniti Westbrookovu energiju i agresivnost na parketu, a nakon što je napustio igru tijekom prvog poluvremena protiv Wizardsa, rezervni bek Bones Hyland dobio je najviše minuta na parketu od početka studenog.

FOTO: EPA/JUSTIN LANE

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!