Nogomet

Osječani s lošom gostujućom formom i bez Miereza dolaze pred pune tribine Rujevice

Branimir Korać • nedjelja, 10.03.2024.
Osječani s lošom gostujućom formom i bez Miereza dolaze pred pune tribine Rujevice
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL

U prvom današnjem susretu 26. kola SuperSport HNL-a Rijeka na Rujevici dočekuje Osijek. Riječani traže pobjedu za povratak na prvo mjesto…

Osijek je otpao iz borbe za naslov prvaka u koju u biti ove sezone niti nije kako treba niti ušao. Previše je tu bilo oscilacija, traženja, još uvijek izgleda daleko bolje na svom travnjaku nego u gostima, a tako se ne može nositi s Rijekom, Hajdukom i Dinamom.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Doduše u prošlom kolu odigrao je jako dobro protiv Dinama i može žaliti što nije stigao do pobjede. Do 94. minute imao je vodstvo, ali nije izdržao žestok pritisak i Dinamo je stigao do izjednačenja. Bez obzira što nije stigao do pobjede, Osijek je ostavio dobar dojam, ali to nije nešto novo kada su u pitanju nastupi na domaćem terenu.

Ono što Osijek mora promijeniti ako želi na razinu više su igre u gostima. Danas ga očekuje jako težak posao, protivnik koji izgleda i igra vrlo uvjerljivo i koji ne treba većeg motiva od onog kojeg nosi u sebi ove sezone, a to je borba za naslov prvaka. Osim toga ostao je i bez Ramona Miereza koji je nepotrebno u završnici dvoboja protiv Dinama zaradio karton zbog kojeg propušta gostovanje na Rujevici.

To je svakako dobra vijest za Riječane, ali ne smiju se opustiti. Ima Osijek dovoljno drugih aduta, uostalom možda je i vrijeme da Almasi odigra veliku utakmicu i pokaže zašto je stigao s velikim očekivanjima. S razlogom iz riječkog tabora upozoravaju upravo na njega.

I Rijeka na Rujevici izgleda dobro i goropadno. Ono što bi joj danas moglo predstavljati otegotnu okolnost u naletima prema golu Osijeka su vremenski uvjeti, najavljena je kiša, moglo bi biti vjetra, ali, ako pitate Sopića, teško će se žaliti na takvo što s obzirom da su uvjeti isti za oba protivnika. Teško da će biti lošiji od onih u Velikoj Gorici u dva ovogodišnja dvoboja.

Rijeka se pobjedom vraća na prvo mjesto, u ovako izjednačenoj utrci za naslov prvaka važan je svaki bod, a pogotovo na domaćem terenu potrebno je nizati pobjede. Međutim to nije nešto s čime bi se Zekić i njegov igrači trebali zamarati, oni imaju svoju računicu i ideju u svakom meču.

Što su rekli

Željko Sopić, trener Rijeke: "Spremamo se za Osijek, igrao Mierez ili ne. Navijači Osijeka računaju da će momčad izboriti Europu, a mi se na Rujevici ne bojimo ni Real Madrida. Želimo li i dalje zadržati trenutne ambicije, moramo od prve minute krenuti po tri boda. Mislim da je Osijek pokazivao drugačije lice na Opus Areni, a drugačije na gostovanjima. U nogometu je tako, nekad si dobar, a nekad i loš, kao i svaka druga ekipa. Oni imaju svoje brige i borbu, kao i mi svoje, a ja nisam jedan od trenera koji voli pričati o protivnicima."

Nail Omerović, igrač Osijeka: "Ekipa se poslije Dinama napunila samopouzdanjem, odigrali smo dobru utakmicu i vjerujemo u sebe i da možemo nešto napraviti u Rijeci. Rijeka je prva na tablici, nadamo se da ćemo se i mi vratiti na pozitivnu granu i da ćemo krenuti s pobjedama. Svi se nadamo da ćemo uzeti tri boda, ako ne, barem odigrati dobru utakmicu. Nadam se da će naših navijača u Rijeci biti u što većem broju, mogu očekivati da ćemo se potući s Rijekom i dati svoj maksimum."

Mjesto, vrijeme, sudac

Rijeka, Rujevica, 15:00

Sudac: Duje Strukan (Split)

Nedostaju

Rijeka: Čabraja (ozljeda), Smolčić (kartoni)

Osijek: Mierez (kartoni), Lovrić, Fućak, Branšteter, Barešić (ozljede)

Prošli dvoboj

Dva dvoboja odradili su Rijeka i Osijek ove sezone. Rijeka je na Rujevici slavila s 2:1 golovima Pjace dok je Pušić bio strijelac za goste. Na Opus Areni susret je završen 0:0.

Prognoza

Rijeka je ovdje favorit, Osijek je bez Miereza što automatski smanjuje pritisak na obranu i olakšava posao protivničkim braničima. A i ta forma Osječana u gostima baš ne ulijeva povjerenje.

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!