Nogomet

Osijek i Varaždin za prekid lošeg niza, domaćinu trebaju bodovi za četvrto mjesto

Mihaela Bradovski • petak, 15.03.2024.
Osijek i Varaždin za prekid lošeg niza, domaćinu trebaju bodovi za četvrto mjesto
Foto: Borna Jakšić/PIXSELL

Današnjim susretom između Osijeka i Varaždina bit će otvoreno 27. kolo SuperSport HNL-a. I jedni i drugi traže pobjedu s kojom bi prekinuli niz utakmica u kojima nisu uspjeli doći do sva tri boda…

Posljednje kolo SuperSport HNL prije stanke zbog reprezentativnih obaveza, otvorit će Osijek i Varaždin. Osječanima je svaki susret važan u borbi za četvrto mjesto gdje ih je uhvatila Lokomotiva dok Varaždin ne zna za pobjedu već četiri kola i želi prekinuti taj niz.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Dobra vijest za Osijek je da igra na svojoj Opus Areni. Velika je razlika u njegovim nastupima kod kuće i u gostima, svjesni su toga u klubu i žele to pod svaku cijenu promijeniti te ustaliti nastupe i u gostima.

Današnji susret im je od velikog značaja, Lokomotiva ima teško gostovanje na Poljudu kod Hajduka i i Osijek pobjedom u ovom susretu može barem malo odmaknuti Lokosima ako oni ne naprave iznenađenje i ostanu neporaženi na Poljudu.

I u posljednja tri domaća nastupa Osijek je dva puta remizirao i tek jednom slavio, no ta dva remija došla su u susretima protiv Hajduka i Dinama u kojima Osijek nije bio u podređenom položaju, dapače, protiv Dinama je imao pobjedu u džepu sve do sudačke nadoknade kada je Dinamo izjednačio.

Varaždin je pak na 12 gostovanja upisao samo jednu pobjedu i to na kraju prvog dijela sezone u Velikoj Gorici gdje je slavio s 3:1. U nastavku sezone odigrao je bez pogodaka kod Lokomotive, izgubio 1:0 kod Dinama i 2:0 kod Rijeke. Tako mu se pojavio problem realizacije van svog travnjaka.

Varaždin zaostaje za Osijekom i Lokomotivom devet bodova i ima utakmicu manje što znači da će vrlo teško do Europe i spada među one klubove koji mirno odrađuju nastavak sezone, bez opasnosti od ispadanja, a opet bez neke velike šanse da dohvate Europu. Nadalje je stvar motivacije i želje da se barem zakomplicira život onima koji se bore za nešto.

Što su rekli

Andre Duarte, branič Osijeka: "Vrijeme je za pobjedu i za dobru igru. Znamo da je Varaždin dobra ekipa koja igra dobar nogomet i predstavljaju mjesto na kojem su na tablici. Pokušat ćemo pobijediti i odigrati dobru utakmicu. Nismo ih niti jednom svladali ove sezone i to je jedan od naših ciljeva u ovom susretu, pokušati ih pobijediti prvi put u ovoj sezoni i dati našim navijačima razlog za slavlje."

Nikola Šafarić, trener Varaždina: "Osijek je po oscilacijama slična momčad nama. Imaju odlične nastupe pa im se dogodi pad i teško je prognozirati kako ćemo izgledati i mi i oni. Dok imaju dobre trenutke, onda su strahovito dobra ekipa. Svaka utakmica je posebna priča pa će tako biti i ova. Nekako po stilu igre odgovaramo jedni drugima, trebat će nam kvalitetna reakcija."

Mjesto, vrijeme, sudac

Osijek, Opus Arena, 17:00

Sudac: Mateo Erceg (Benkovac)

Nedostaju

Osijek: Lovrić, Fućak, Branšteter, Barešić (ozlijeđeni)

Varaždin: Silić, Vukušić (ozlijeđeni)

Prošli dvoboj

Dva puta ove sezone sastali su se Osijek i Varaždin i oba susreta okončana su remijem. U prvom susretu u Osijeku bilo je 1:1, Elezi je zabio za goste, a Mierez za domaćina. U Varaždinu je pak bilo 2:2, Mierez je rano doveo goste u vodstvo, Postonjski i Pilj donijeli su Varaždinu preokret, a u 92. minuti Slavko Bralić osigurao je remi.

Prognoza

Osijek je u Opus Areni svakako favorit i bliži je pobjedi u ovom susretu.

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!