Nogomet

Hajduk traži nove bodove u borbi za titulu, neugodna Lokomotiva ne dolazi s bijelom zastavom

Branimir Korać • subota, 16.03.2024.
Hajduk traži nove bodove u borbi za titulu, neugodna Lokomotiva ne dolazi s bijelom zastavom
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Troboj za titulu prvaka Hrvatske se nastavlja. Na Poljud u 27. kolu SuperSport HNL-a dolazi Lokomotiva koju u Hajduku shvaćaju vrlo ozbiljno i neće je podcijeniti…

Još jedan važan dvoboj u borbi za naslov prvaka je pred nama. Hajduk na Poljudu pred još jednom popunjenim tribinama dočekuje Lokomotivu i traži nova tri boda za miran odlazak na reprezentativnu stanku i prije dva velika dvoboja s Dinamom.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hajduk se polako diže i igra sve bolje, pokazao je to u susretima protiv Varaždina u Kupu i Gorice u prvenstvu gdje je bio uvjerljiv, ali i dalje ima oscilacija ono što se zna dogoditi, utakmica u kojima ne dolazi lako do prilika. Tako je bilo na Poljudu s Istrom koja se čvrsto postavila i Hajduk je teško pronalazio rješenja.

Mislav Karoglan uporno ističe kako očekuje od svojih igrača sve bolje nastupe, posebno kada se vrate ozlijeđeni i debitira Ivan Perišić. Perišić je sve bliži povratku na travnjak i debiju u dresu Hajduka, a kada će se to dogoditi, još nije posve poznato.

Današnji dvoboj potencijalno nosi brojne opasnosti, Lokomotiva je sve samo ne jednostavan protivnik. Vrlo je dinamična, hrabra i direktna i Hajduk je već s njom imao problema.

Problema je bilo i u Kranjčevićevoj gdje je Lokomotiva remizirala s Hajdukom 1:1. Imala je vodstvo golom Goričana, ali nije ga uspjela zadržati.

No, Lokosi rijetko kome odgovaraju, Dinamo se muči s njom već neko vrijeme, uostalom hattrickom Čopa ga je i svladala na Maksimiru prije nekih dva mjeseca. U svakom slučaju protivnik za respekt.

Što su rekli

Mislav Karoglan, trener Hajduka: "Realno ovo je najteža utakmica od prethodne dvije. Maksimalno smo spremi, motivirani i ne vidim razlog da ne odigramo dobru utakmicu i ne uzmemo sva tri boda. Oni imaju neke kvalitete koje nitko drugi u ligi ne posjeduje. Imaju brzinu i super tranziciju, prvi su po mnogim parametrima poput presijecanja, drugih lopti, duel igre. To nama ne leži, ali znamo kako im se suprotstaviti. Moramo smanjiti broj defenzivnih akcija, biti dobri u ostatku obrane i kada smo ispod lopte. Trebamo napadati kroz zone koje želimo, priprema je za Lokomotivu uvijek slična i vjerujem da ćemo u tom planu uspjeti i tešku utakmicu apsolvirati na najbolji mogući način."

Mjesto, vrijeme, sudac

Split, Poljud, 17:10

Sudac: Igor Pajač (Sveti Ivan Zelina)

Nedostaju

Hajduk: Uremović, Žaper, Moufi, Melnjak (ozljede)

Lokomotiva: Bubanja, Krivak (ozljede)

Prošli dvoboj

Dva puta sastali su se Hajduk i Lokomotiva ove sezone. Na Poljudu je Hajduk slavio s 1:0 golom Emira Sahitija, a u Kranjčevićevoj je bilo 1:1. Povela je Lokomotiva golom Goričana, a izjednačio je Benrahou u 75. minuti.

Prognoza

Hajduk je uvijek favorit na Poljudu pa tako i sada, očekuje se njegova pobjeda iako je Lokomotiva vrlo neugodna.

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!