Nogomet

U-21: Hrvatska na najtežem gostovanju u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo

Petar Jenjić • utorak, 26.03.2024.
U-21: Hrvatska na najtežem gostovanju u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo
Foto: Pixsell

Nova utakmica i novi izazov stiže za hrvatsku nogometnu reprezentaciju do 21 godine. Izabranici Dragana Skočića danas će odraditi najteže gostovanje u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, ono kod Portugala...

Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine danas igra novu utakmicu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2025. godine. Radi se o najtežem gostovanju na kojem će igrati protiv vršnjaka iz Portugala od 18:30, a dvoboj će suditi Rohit Saggi iz Norveške koji je sudio Hajdukovim juniorima u polufinalu Lige prvaka mladih.

Igraj na Portugal (U-21) - Hrvatska (U-21) na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatska je trenutno na drugom mjestu skupine s 13 bodova iz pet odigranih utakmica. Otvorila je kvalifikacije rutinskom pobjedom protiv Farskih Otoka rezultatom 4:2, nakon čega je bila jako blizu slavlja u Grčkoj protiv istoimenog domaćina koji je poravnao na 2:2 u 89. minuti. U dvomeču s Bjelorusijom izabranici Dragana Skočića slavili su s 2:0 odnosno 0:1.

Svoju posljednju utakmicu odigrali prije pet dana u Andori. Bila je to rutinska pobjeda mladih hrvatskih nogometaša koji su rano došli do dva pogotka prednosti, zahvaljujući autogolu andorskog nogometaša, a zatim i pogotku Marina Ljubičić, da bi konačan rezultat postavio Domagoj Bukvić u samoj završnici.

S druge strane, Portugal ima dva boda više od Hrvatske, ali i jednu odigranu utakmicu više. Ima najbolji napad s 21 postignutim pogotkom i najbolju obranu sa samo tri primljena gola. Dva od ta tri primio je na gostovanju kod Grčke koja je slavila s 2:1. Bila im je to posljednja utakmica u protekloj kalendarskoj godini.

Kvalifikacije su otvorili 3:0 slavljem nad Andorom, a zatim i 0:5 pobjedom protiv Bjelorusije koju su nakon toga svladali i sa 6:1. Grčku je na domaćem terenu svladao s 2:0, da bi prije pet dana rezultatom 4:0 svladao Farske Otoke koji su odolijevali do 52. minuti.

Portugal i Hrvatska igrali su u skupini na Europskom prvenstvu 2021. godine. Fabio Vieira zabio je jedini pogodak na susretu za pobjedu svoje reprezentacije koja je osvojila skupinu i dogurala do finala gdje je bila bolja Njemačka.

Što su rekli

Daniel Šarić, pomoćni trener: "Odradili smo susret s Andorom po željama. Momci su bili ozbiljni, to je bilo najvažnije, a sada nas čeka sasvim drugačija utakmica. Portugal ima niz individualaca koji igraju ja visokoj razini. Čeka nas težak dvoboj, ali nadamo se pozitivnom rezultatu."

Mauro Perković, hrvatski reprezentativac: "Čeka nas jako zahtjevna utakmica, ovo je najjači protivnik i s njim još nismo igrali. Dobro smo se pripremili, napravili smo analizu i dočekujemo utakmicu spremni. Plan je spriječiti stvaranje viškova, održati "nulu" u obrani" i napraviti sve što je moguće kako bi se pozitivnim rezultatom vratili u Zagreb."

Mjesto, vrijeme, suci

Estadio de Sao Luis, Faro, 18:30

Sudac: Rohit Saggi (Norveška)

Zadnji susret

U prvom kolu Europskog prvenstva 2021. godine, Portugal je slavio s minimalnih 1:0.

Prognoza

Portugalci su definitivno favoriti u današnjoj utakmici, ali očekujemo od Hrvatske barem jedan postignut pogodak.

FOTO: Alex Nicodim/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!