Nogomet

Bayern sezonu spašava Ligom prvaka, ali čeka ga odlični Arsenal

Branimir Korać • utorak, 09.04.2024.
Bayern sezonu spašava Ligom prvaka, ali čeka ga odlični Arsenal
Foto: EPA

Svoj prvi susret četvrtfinala Lige prvaka danas će odraditi i Arsenal i Bayern. I dok je Arsenal i dalje u utrci za naslov prvaka Engleske, Bayernova sezona je ispod očekivanja...

Arsenal i Bayern su u potpuno različitim raspoloženjima. Arsenal uživa, igra odličan nogomet, u neizvjesnoj je borbi za naslov prvaka, pohvale za nastupe stižu sa svih strana. Samim time rastu i ambicije, titula u Engleskoj je velika želja, a u Ligi prvaka želi otići što dalje i po mogućnosti umiješati se u borbu za trofej.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U Bayernu je atmosfera potpuno drugačija, nakon sramotnog ispadanja iz DFB Pokala od trećeligaša, Bavarci su i u prvenstvu nastavili s lošom formom i sada su već predaleko da bi zaprijetili Bayeru koji čeka samo matematičku potvrdu osvajanja titule.

Na početku sezone priča je bila posve drugačija, Bayern je doveo Harryja Kanea koji je odmah počeo isporučivati golove i oni najveći optimisti spominjali su čak osvajanje svih trofeja za koje se Bayern bori.

Od svega Bayernu je ostala još samo Liga prvaka, u biti jedino natjecanje u kojem Bavarci nisu podbacili. No, sada im slijedi jako težak protivnik, momčad koja igra otvoreno i napadački, s puno imaginacije i ideje prema naprijed, a Bayernova obrana ove sezone daleko je od željene razine.

Arsenal u svemu tome vidi svoju priliku, klupska legenda Paul Merson otvoreno je poručio uoči ovog dvoboja - "kada će Arsenal nadigrati i izbaciti Bayern, ako ne sada kada je ranjiv."

Merson je u dobroj mjeri u pravu, atmosfera u Bayernu nije dobra, posebno su Bavarci igrom pali nakon što je objavljeno kako Thomas Tuchel neće dobiti otkaz, ali neće ostati niti sljedeće sezone u klubu. Uslijedilo je nekoliko zvučnih šamara u Bundesligi i sada je sav fokus na Ligi prvaka.

Što su rekli

Mikel Arteta, trener Arsenala: "Težak ispit je ispred nas, igramo protiv jednog od najuspješnijih klubova Lige prvaka. Bayern je vrhunska momčad, a velik sam obožavatelj Thomasa Tuchela i njegovog načina igre. Puno sam naučio o njemu, dobro smo proučili Bayern i znamo što možemo očekivati. Ključ će biti nametnuti se u sredini terena."

Thomas Tuchel, trener Bayerna: "Pod vodstvom Artete promijenila se cijela kultura oko Arsenala, počeo je dominirati u najjačoj ligi svijeta. Znamo koje su im jake strane i kako im želimo stvoriti probleme. Imamo dosta iskustva u Ligi prvaka, ovo je drugačija priča od one u Premier ligi i želimo iskoristiti tu našu prednost."

Mjesto, vrijeme, sudac

London, Emirates Stadium, 21:00

Sudac: Nyberg (Švedska)

Nedostaju

Arsenal: Jurrien Timber (ozljeda)

Bayern: Noel Aseko-Nkili, Sacha Boey, Tarek Buchmann, Gabriel Marušić, Bouna Sarr (ozljede)

Prošli dvoboj

Posljednji put ovi protivnici sastali su se u osmini finala 2017. godine i Bayern je dva puta slavio s po 5:1 te pomeo Arsenal iz natjecanja.

Prognoza

Danas je slika drugačija i Arsenal nipošto ovdje nije autsajder. Čak štoviše, ima dobre šanse za dobar rezultat u prvom susretu.

FOTO: EPA/ANDY RAIN

Liga prvaka, nokaut faza

četvrtfinale - prve utakmice

Real Madrid3:3Manchester City
Arsenal2:2Bayern
Atlético Madrid2:1Borussia D.
PSG2:3Barcelona

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!