Nogomet

Olić na Uefinoj radionici u Düsseldorfu podržao povećanje liste igrača s 23 na 26

hns.family, Mario Borko • srijeda, 10.04.2024.
Olić na Uefinoj radionici u Düsseldorfu podržao povećanje liste igrača s 23 na 26
Foto: Damir Senčar/HINA

U Njemačkoj je, ususret nadolazećem Europskom prvenstvu, održana dvodnevna radionica na kojoj su sudjelovali predstavnici iz 24 saveza sudionika Eura, a najviše zanimanja izazvalo je predavanje o suđenju...

Nešto malo više od dva mjeseca ostalo je do početka Europskog prvenstva u Njemačkoj. U Düsseldorfu je ovog tjedna održana dvodnevna radionica na kojoj su sudjelovali predstavnici saveza koji nastupaju na Euru. Među okupljenima nije bilo izbornika Zlatka Dalića, mijenjao ga je pomoćnik Ivica Olić koji je podržao povećanje liste igrača s 23 na 26.

Igraj na utakmice Europskog prvenstva na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Iz HNS-a javljaju da je najveći interes izazvalo predavanje o suđenju i nogometu. Uefin direktor suđenja Roberto Rosetti predstavio je trenerima ključne upute za suce, a zamolio je prisutne za dodatno poštovanje prema arbitrima:

“Neprihvatljivo ponašanje je problem za suce. Igrači slijede vaš primjer, i ako ste vi mirni, i vaši igrači će biti mirniji. Želimo izbjeći nepotrebne kartone, zaštititi imidž igre i bit ćemo vrlo striktni kada se radi o neprihvaćanju sudačkih odluka.“

Kao što smo već jučer pisali, izbornici su zatražili od Uefe da poveća listu igrača s 23 na 26, odnosno da ponovno vrati pravilo koje je bilo na snazi za vrijeme pandemije koronavirusa. Olić se pridružio većem broju izbornika koji su bili za taj prijedlog, a odluka krovne organizacije bit će poznata u narednim tjednima.

Održana su izlaganja u područjima marketinga, organizacije utakmica, medijima, sigurnosti, zdravlju, antidopingu te tehničkoj analizi. Uz bivšeg reprezentativca, Hrvatsku su na radionici predstavljali Iva Olivari, Tomislav Pacak, Jurica Jurjević, Ante Cicvarić, dr. Tomislav Vlahović i Tihomir Maloča.

Bivši liječnik hrvatske reprezentacije koji je danas voditelj medicinske službe Uefe, dr. Zoran Bahtijarević, bio je među govornicima na izlaganju o zdravlju.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!