Tenis

Đoković uzvratio Musettiju, nova pobjeda Tsitsipasa

HINA, Petar Jenjić • četvrtak, 11.04.2024.
Đoković uzvratio Musettiju, nova pobjeda Tsitsipasa
Foto: EPA

Odigrana su dva meča drugog i četiri meča trećeg kola Mastersa u Monte Carlu. Izdvaja se pobjeda Novaka Đokovića koji je svladao Lorenza Musettija i uzvratio mu za poraz na istom terenu prošle sezone...

Prvi tenisač svijeta, Srbin Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Masters 1000 turnira u Monte Carlu, on je u susretu trećeg kola svladao Talijana Lorenza Musettija, od kojega je lani izgubio na istom ovom turniru, sa 7:5, 6:3.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv Australca Alexa De Minaura koji je u trećem kolu svladao sunarodnjaka Alekseja Popirina sa 6:3, 6:4 nakon jednog sata i 16 minuta. Do sada su odigrali dva međusobna dvoboja, a oba je dobio Đoković.

Četvrtfinale je izborio i pobjednik ovog turnira iz 2021. i 2022. godine, Grk Stefanos Tsitspias koji je sa 7:5, 7:6 nadigrao Nijemca Alexandera Zvereva nakon dva sata i osam minuta igre.

Tsitsipas će u četvrtfinalu igrati protiv Rusa Karena Hačanova koji je sa 6:3, 7:5 izbacio sunarodnjaka Danila Medvjedeva. Bio im je to sedmi međusobni dvoboj i druga pobjeda Hačanova, a trajao je jedan sat i 54 minute.

Novu pobjedu nije uspio upisati Indijac Sumit Nagal kojeg je u drugom kolu sa 6:3, 3:6, 6:2 izbacio sedmi tenisač svijeta, Danac Holger Rune. Meč je trajao dva sata i osam minuta.

Masters Monte Carlo, 2. kolo:
Grigor Dimitrov - Miomir Kecmanović 6:4, 6:3
Holger Rune - Sumit Nagal 6:3, 3:6, 6:2

3. kolo:
Novak Đoković - Lorenzo Musetti 7:5, 6:3
Alex De Minaur - Aleksej Popirin 6:3, 6:4
Karen Hačanov - Danil Medvjedev 6:3, 7:5
Stefanos Tsitsipas - Alexander Zverev 7:5, 7:6 (3)

FOTO: EPA/SEBASTIEN NOGIER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!