Ostali sportovi

MLB: Derek Jeter donio pobjedu za izjednačenje Yankeesa

Tomislav Pacak • četvrtak, 01.11.2001.

Za Noć Vještica NY Yankees priredili su svojim gledateljima pravi horor u četvrtoj utakmici World Series, no na njihovu sreću, završetak je bio brutalan za - goste. Najbolja baseball momčad svih vremena još jednom je dokazala svoju veličinu, pobjedom od 4:3, osvojenom tek u produžetku, protiv odličnih Diamondbacksa.

Yankee Stadium bio je poprište utakmice koja će zasigurno biti zapisana kao jedna od najuzbudljivijih u povijesti Svjetske Serije, Yankeesi su se vratili iz ponora od 1:3 na kraju devetog, posljednjeg ininnga, na krilima 2-run home-runa Tina Martineza. Martinezu je to zasigurno najvažniji udarac u karijeri, što je potvrdio i manager New Yorka Joe Torre. Prvih šest inninga za Arizonu loptice je bacao Curt Schilling, pitcher koji je uništio Yankeese u prvoj utakmici.

I ovoga puta Schilling je bio raspoložen, pa je rezultat bio 1:1 kada je on napustio igralište zbog umora. Shane Spencer je home-runom donio bod New Yorku, isto je učinio i Mark Grace za D-Backse. Schillinga je tada zamjenio Byung-Hyun Kim, na kraju se pokazalo - neuspješno. U osmom ininngu Arizona je povela sa 3:1, i utakmica je izgledala riješena, no već spomenuti Martinez vraća Yankeese u igru, nakon loše bačene lopte Kima.

Prepuni Yankee Stadium (55,863 gledatelja) razveselio je nekoliko minuta iza ponoći Derek Jeter, zvijezda New Yorka, svojim prvim home-runom serije, za pobjedu 4:3. Jeter je odmah dobio nadimak Mr. November, jer prvi je puta to u povijesti da je utakmica Svjetske Serije završila u studenom (liga je produžena tjedan dana zbog stanke uzrokovane terorističkim napadima na New York City).

U petoj utakmici, na Yankee Stadiumu, pitcher New Yorka biti će Mike Mussina, koji je izgubio prvu utakmicu, a bacati će protiv Miguela Batiste. Upravo je Batista uvjeren da New Yorku neće biti uopće lagano : " Misle da su Rimsko Carstvo baseballa, ali svejedno moraju igrati protiv nas u četvrtak. I moraju nas pobjediti, jer se mi nećemo pobjediti sami." Najava je to još jedne napete utakmice, u kojoj će se odlučiti tko će s prednošću otići u pustinje Arizone.

Rezultati: New York Yankees - Arizona Diamondbacks 4:3 (10 inninga)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!