Ostali sportovi

EURO 2002: Danska bolja od Hrvatske

Boris Bilas • subota, 30.03.2002.

Slika 1 od 1.

Europsko stolnotenisko prvenstvo nije počelo dobro za hrvatske predstavnike. U prvom kolu muškog momčadskog natjecanja Hrvatska je izgubiola od Danske 1:3. Iako su prije susreta naši bili lagani favoriti Danci su došli do pobjede te su se plasirali u četvrtfinale.

Zoran Primorac je pobjedom nad Tugwelom Finnom 3:1 doveo izabranike Zlatka Novakovića do vodstva od 1:0, ali nakon toga Hrvatska više nije dobila niti jedan meč. Allen Bentsen je bio bolji od Dragutina Šurbeka ml. 3:1, a Roko Tošić je u neizvjesnom meču izgubio od Marina Monrada 2:3. U posljednjem meču Allen Bentsen je iznenađujuće pobjedio Zorana Primorca 3:2 te je svoju reprezentaciju odveo u četvrtfinale gdje ih čeka Austrija.

Protivnice u sutrašnjem četvrtfinalu saznale su i stolnotenisačice. Suprotno očekivanjima sutra u 17.30 protivnice će im biti Šveđanke, koje su pobijedile Rusiju s 3:2. Ruskinje su imale vodstvo od 2:1, ali su Asa Svensson i Sandra Johansson pobjedama u četvrtom i petom meču odvele Švedsku u četvrtfinale.

Rezultati 1. kola momčadskog natjecanja

Muškarci: Jugoslavija - Nizozemska 3:1, Bjelorusija - Belgija 3:1, Češka - Grčka 3:0, Danska - Hrvatska 3:1.

Žene: Jugoslavija - Italija 3:1, Švedska - Rusija 3:2, Luksemburg - Belgija 3:1, Bjelorusija - Francuska 3:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!