Košarka

Dramatično u majstoricu

Branimir Korać, Sanja Čalić • utorak, 20.05.2008.

I u susretu Zagreba i Zadra finalistu će odlučiti treća utakmica. U dramatičnom drugom dvoboju u Trnskom Zagreb je u produžetku imao mirnu ruku s linije slobodnih bacanja te na kraju izborio pobjedu 96:92 koja ga vraća u Jazine i daje mu priliku za još jedno zagorčavanje života Zadranima...

U vrlo izjednačenoj igri u prvoj dionici(20:19) susreta koja je bila u znaku Dundovića (11 poena, pet skokova u prvih deset minuta), Zadrani su u sedmoj minuti uspjeli odmaknuti Mravima na plus šest, no tad je krenuo silovit nalet Zagrebaša kojim su do poluvremena slomili svoje protivnike. Vrlo dobar učinak Zagrebove vanjske linije koja je nemilice Zadru ubacivala trice te predvođeni raspoloženim Simonom s kojim su Zadrani u drugoj dionici imali mnogo problema, Zagrebaši su do 14. minute uspjeli stvorili prednost od 12 poena.

Iskoristivši pad u Zadrovoj igri, u čijim je redovima u prvom dijelu raspoložen bio tek Brewer, Zagreb je do 16. minute serijom 18:4 došao i do vodstva od 16 poena (41:25), a limitiravši Zadrane na svega deset poena u drugoj četvrtini, Mravi su svoju prednost do odlaska na odmor i povećali (46:29).

Potpuno drugo lice Zadra uslijedilo je u drugom dijelu, te se momčad Ace Petrovića na samom početku treće dionice serijom 14:2, koju je predvodio Johnson s osam poena, približila na svega pet poena razlike. Proradila je i zadarska trica te su gosti doveli rezultat u egal, a na kraju četvrtine, poenom Johnsona koji je i kreirao preokret, nakon dugo vremena i poveli (57:58).

Vrlo izjednačena igra nastavljena je i u završnici u kojoj niti jedna momčad nije popuštala, te je najveća dostignuta razlika iznosila četiri poena koju su najprije u svojim rukama imali Zadrani vezanim poenima Stipčevića i Gečevskog (61:65), a potom i Zagrebaši uzastopnim poenima Dundovića. Promašaji i s jedne i s druge strane doveli su do dramatične završnice u kojoj su se redala slobodna bacanja. Pri zadarskom vodstvu 75:76, Brewer, na kojem je napravljeno čak 13 prekršaja, promašio je jedno od dva bacanja, dok je s druge strane Simon bio precizan oba puta uvevši susret u produžetak (77:77).

Domaćini su u napetom produžetku ipak bili koncentriraniji s linije slobodnih bacanja, te su nakon jednog Brewerowog nerealiziranog bacanja pri rezultatu 90:87 stvorili prednost koju do kraja nisu ispustili iz ruku čime su osigurali majstoricu u Jazinama (96:92). Najučinkovitiji igrači Zagreba bili su Simon (24 poena, četiri skoka, četiri asistencije) i Dundović (22 poena, osam skokova), dok je u redovima Zadra vrlo dobru rolu imao Brewer (29 poena, pet skokova).

A-1 liga, polufinale, druga utakmica:
Zagreb CB - Zadar (20:19, 26:10, 11:29, 20:19, 19:15) (1-1)
Zagreb, Trnsko, gledatelja 2000
Suci: Sreten Radović (Dubrovnik), Siniša Herceg (Zabok), Dragan Medan (Dubrovnik).

ZAGREB CB: Tomić (17, 8 skokova), Vladović (10), Babić (7), Simon (24), Papac, Dundović (22, 8 skokova), Garma, Vrsaljko (4), Bašljan (2), Zadravec (4), Ružić, Morović (6). Trener: Željko Pavličević.

ZADAR: Stallworth (14), Stipčević (5), Barać (2), Johnson (13), Prostran, Gečevski (17), Šarlija, Lalić (1), Macura, Štimac (11, 12 skokova), Brewer (29, 5 skokova, 13 izborenih prekršaja). Trener: Aleksandar Petrović.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!