Košarka

Zadrani obranili Jazine

Sanja Čalić • subota, 17.05.2008.

Košarkaši Zadra napravili su velik korak prema plasmanu u finale PH. U prvom susretu polufinala u Jazinama su svladali Zagreb 74:66 i pokušat će u Zagrebu osigurati plasman u finale...

Iako su Zadrani prvi poveli u dvoboju, Zagrebaši su trima uzastopnim tricama, od kojih su dvije bile u izvedbi Dundovića došli do svog najvećeg vodstva u prvoj dionici, no nisu ga uspjeli dugo zadržati u svojim rukama (4:9). Unatoč tome što ih na samom početku nije išao šut za tricu (0/7), Zadrani nisu dopustili Mravima da odmaknu na veću razliku te su poenima Johnsona, Stallwortha i Gečevskog održavali rezultat u egalu (16:18).

Na početku druge dionice Aco Petrović uveo je na parket Baraća što je unijelo nove svježine u igru Zadrana, popravili su šut za tricu, a sve se to pretočilo i u seriju 9:0 u 15. minuti kojom je Zadar došao u vodstvo od pet poena (30:25). Iako su gosti opasno prijetili, Zadrani su serijom 11:2, koju su dvjema vezanim tricama zaključili Johnson i Stipčević, došli u završnici poluvremena do prednosti od plus 11, najveće dotad, što je pred odlazak na odmor tek minimalno smanjio Zadravec (43:34).

Brojne pogreške s jedne i s druge strane obilježile su treću dionicu u kojoj se Zagreb do 24. minute poenima Vladovića približio na minus četiri, no nakon toga gostujuća je momčad ušla u seriju pogrešaka te do 29. minute nije našla načina da postigne koš. Zadrani su, pak, za to vrijeme gradili svoju prednost koja je dosegla plus 12, no nakon tricaškog nadmetanja u posljednjoj minuti treće četvrtine, Zagreb je nakratko došao u nešto bolju poziciju (60:52).

Iako se do 34. minute mogao steći dojam da je Zadar, došavši do svog najvećeg vodstva tijekom čitavog susreta (69:54), prelomio utakmicu, Mravi su ponovno pokazali da se ne predaju lako, te su tricom Bašljana te uzastopnim poenima svog najraspoloženijeg igrača Simona, tu razliku ubrzo prepolovili. Ipak, pobjedu Zadra nisu uspjeli dovesti u pitanje, te je Petrovićeva momčad uspješno svladala prvu stepenicu na putu do finala (74:66).

Zadrane su predvodila tri igrača s dvoznamenkastim učinkom - Brewer (15 poena, tri skoka, dvije asistencije), Barać (14 poena, četiri skoka, dvije asistencije) i Johnson (12 poena, četiri skoka), dok su u redovima Zagreba, koji nije imao niti jedno slobodno bacanje u susretu, najučinkovitiji bili Simon (17 poena, pet skokova, tri asistencije) i Vladović s 15 poena.

A – 1 Liga za prvaka, polufinale, prva utakmica:

Zadar – Zagreb Crobenz 74:66

Suci: Dožai (Zagreb), Radović (Dubrovnik), Vovk (Slavonski Brod)

Zadar: Stallworth (9), Stipčević (3), Barać (14, 4 skoka), Johnson (12, 4 skoka), Gečevski (6, 6 skokova), Marčinković, Šarlija, Lalić (7, 6 skokova), Macura (2), Štimac (6), Brewer (15). Trener: Aleksandar Petrović

Zagreb Crobenz: Tomić (8, 13 skokova), Vladović (15, 3 asistencije), Babić, Simon (17, 5 skokova), Dundović (10), Kovačević, Garma, Vrsaljko, Bašljan (3), Zadravec (8), Ružić (3), Morović (2). Trener: Željko Pavličević

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!