Košarka

Splićani lako s "Vukovima"

Bernard Jurišić • subota, 17.05.2008.

Split CO uvjerljivim je nastupom i pobjedom 95:86 protiv Cibone napravio prvi korak prema ulasku u finale prvenstvenog doigravanja...

Slika 1 od 2.
Foto: Bruno Karadža

Uvjerljiv nastup protiv Cibone prije dva tjedna nije bio slučajan. Dokazali su to košarkaši Splita CO i u prvoj utakmici polufinala doigravanja, u kojoj su potpuno nadigrali i pobijedili Cibonu čak i uvjerljivije od konačnog rezultata.

Slika 2 od 3.
Foto: Bruno Karadža

Mulaomerovićev "srednjak"

Najiskusniji Cibonin igrač Damir Mulaomerović nije primjerom pokazao kako se ponaša sportaš njegovih godina. U trenucima kad je njegova momčad bila "potopljena", ušao je u verbalni konflikt s domaćim navijačima koji je kulminirao "srednjakom" pokazanim od strane Ciboninog "profesionalca".

Vezane vijesti

U 7. minuti na semaforu je svijetlilo 16:16, da bi u munjevitom i nezaustavljivom blitz-kriegu serijom 15:2 u samo tri minute domaćini otprašili na 31:18. I u drugoj četvrtini splitska serija je nastavljena, a kulminacija je uslijedila zakucavanjem Rudeža za 44:26, te najviših 55:35 u posljednjim trenucima prvog poluvremena.

Slika 3 od 4.
Foto: Bruno Karadža

Agresivna obrana prema dvojici najvažnijih igrača "vukova" rezultirala je odličnim rezultatima. Mulaomerović je u prvih 20 minuta postigao tek 2 poena, a Warren je ostavljen bez ubačaja.

Slika 4 od 5.
Foto: Bruno Karadža

Ivanov na parketu, Ivanov na tribinama

Dio domaćih navijača u čudu je gledao svog novog ljubimca Dejana Ivanova kako početak utakmice dočekuje - na tribinama. No, kad je domaća momčad istrčala na zagrijavanje, uslijedilo je olakšanje. Dejan se ipak na parketu pripremao za utakmicu, a na tribinama je bio njegov brat blizanac Kalojan, košarkaš španjolske Menorce, koji je pljeskom nagrađivao svaki dobar potez svog brata i njegovih suigrača.

Treću četvrtinu gosti otvaraju serijom 0:7, te već za tri minute prepolavljaju prednost domaćina (59:49). Iako je lagana napadačka kriza zahvatila Splićane, prvi su pogodak iz igre postigli tek nakon četiri minute, uspjeli su zadržati prednost od 11 poena na kraju treće četvrtine.

Slika 5 od 6.
Foto: Bruno Karadža

Garnett se trošio u obrani na Warrenu, pa nije imao dovoljno snage za napadačke "bombe", no nije ni trebao forsirati. Njegove ubačaje nadomjestili su Rudež i Perić, a inspirirana je bila "energetska" visoka linija Stipanović - Ivanov.

Slika 6 od 7.
Foto: Bruno Karadža

Prvi i jedini poen Warrena iz igre dolazi u 31. minuti (75:66), no tricama Sumića, Rudeža i Perića "žuti" su održali dovoljno prednosti za mirnu završnicu. Pet minuta prije kraja semafor je pokazivao 89:71 i dvorana je mogla početi slaviti prvu od dvije potrebne pobjede protiv "vukova" u ovoj seriji. Nastavak je u Draženovom domu u utorak.

Slika 7 od 8.
Foto: Bruno Karadža

SPLIT CO - CIBONA 95:86 (31:21, 57:39, 75;64)
Split, dvorana na Gripama, 1.300 gledatelja.
Suci: Muhvić (Karlovac), Herceg (Zabok), Anzulović (Zagreb).

Slika 9 od 11.
Foto: Bruno Karadža

SPLIT CO: Klarica (2), Sumić (8), Bilobrk, Akins (9, 5 asistencija), Rudež (19, 7 asistencija), Ivanov (18, 11 skokova), Stipanović (14, 7 skokova), Mladenov (2), Perić (13), Sobin, Garnett (8), Batina (2). Trener: Slobodan Subotić.

Slika 8 od 10.
Foto: Bruno Karadža

CIBONA: Warren (6, 5 asistencija), Williams, Krušlin, Krasić (6), Žorić, Vukušić (9), Andrić (9), Kaštropil, Hoskin (16, 10 skokova), Princ (11), Rozić (16), Mulaomerović (13). Trener: Ivan Sunara.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!