Nogomet

Schalke i Twente pobijedili

Ante Pažanin • četvrtak, 23.10.2008.
Schalke i Twente pobijedili
Foto: EPA

U skupini A vidjeli smo dvije pobjede domaćih momčadi. Schalke je uvjerljivo s 3:1 nadvisio PSG, dok je Twente minimalno s jednim golom bio bolji od Racinga...

Prva utakmica nije mogla bolje početi za Schalke, a gore za PSG. Već u 12. minuti Mabaia je pokušavajući klizećim startom očistiti ubacivanje Kobiasvhilija prevario svog vratara i doveo Schalke u vodstvo. Nakon toga Parižani su imali nekoliko šansi za izjednačenje, no umjesto njihovog gola još su jedan zabili domaćini. Kuranyi je nakon dobrog ubacivanja Farfana jakim udarcem matirao Landreaua.

U drugom dijelu gledali smo izjednačenu utakmicu, PSG se pokušavao vratiti u dvoboj i bio opasan naročito preko raspoloženog Kežmana, no u 70. minuti Halil Altintop novim je pogotkom definitivno riješio utakmicu u korist svoje momčadi. Sve što je PSG-u do kraja uspjelo bio je počasni gol u sudačkoj nadoknadi preko Chantomea. Naš Ivan Rakitić ušao je u 71. minuti umjesto Ernsta i imao je jedan dobar pokušaj prema vratima Landreaua.

U drugoj utakmici ove skupine Twente je minimalno savladao Racing. Domaći su poveli već u sedmoj minuti preko Dennebooma. Do kraja prvog dijela Racing je bezuspješno pokušavao doći do izjednačenja, Twente se uspješno branio i uspio održati prednost. U drugom dijelu situacija se nije bitno promijenila i Twente je ubilježio vrijednu pobjedu.

Kup UEFA - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Schalke 043:1PSG
Twente1:0Racing Santander
1Manchester City 46:5+17
2Twente 45:8-36
3PSG 47:5+25
4Racing Santander 46:5+15
5Schalke 04 45:6-14

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!