Nogomet

Hertha na korak od pobjede

Ante Pažanin • četvrtak, 23.10.2008.
Hertha na korak od pobjede
Foto: EPA

U skupini B Galatasaray je minimalno s 1:0 savladao Olympiacos, dok je su u drugoj utakmici Hertha i Benfica podijelili bodove...

U vrućem tursko-grčkom dvoboju između Galatasarayja i Olympiacosa prvi su poveli domaći i to preko Kewella koji je glavom matirao Nikopolidisa nakon ubacivanja Lincolna. Do kraja poluvremena rezultat se nije mijenjao niti je, unatoč borbenoj igri, bilo većih prilika. U drugom dijelu Grci se nisu uspijevali vratiti u igru nego je, dapače, Galatasaray bio bolji protivnik i u par je navrata mogao i povećati vodstvo.

U dvoboju Herthe i Benfice nakon izjednačene igre prvi pogodak dogodio se u 51. minuti kada je Di Maria nakon lijepog solo prodora doveo goste u vodstvo. Hertha je nakon toga krenula po izjednačenje što im je i uspjelo u 74. minuti kada je pogodak zabio Pantelić koji je samo osam minuta prije toga ušao u igru. Do kraja utakmice Hertha je krenula u juriš po sva tri boda i bila opasna, no utakmica je završila remijem. Josip Šimunić u dresu Herthe odigrao je svih 90 minuta.

Kup UEFA - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Galatasaray1:0Olympiakos
Hertha Berlin1:1Benfica
1Metalist Harkiv 43:0+310
2Galatasaray 44:1+39
3Olympiakos 49:3+66
4Hertha Berlin 41:6-52
5Benfica 42:9-71

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!