Nogomet

Skupina C: Sampdoriji bodovi iz Beograda

Marin Vuković • četvrtak, 23.10.2008.
Skupina C: Sampdoriji bodovi iz Beograda
Foto: EPA

Prvo kolo u skupini C Kupa Uefe s osmijehom na licu završili su nogometaši Seville i Sampdorije. Španjolska je momčad pred svojim navijačima svladala Stuttgart s 2:0, a Sampdoria je čitavi plijen odnijela s teškog gostovanja u Beogradu.

Dessena donio pobjedu

Najzaslužniji za rano vodstvo Sampdorije u Beogradu bio je Antonio Cassano, koji je u 20. minuti utakmice obavio veliki dio posla i probio desnu stranu Partizanove obrane, potom ušao u šesnaesterac i uposlio Emiliana Bonazzolija koji s nekoliko metara udaljenosti ne griješi.

Beograđani su prije odlaska na odmor ipak vratili utakmicu u egal. Nakon nekoliko propuštenih prilika Lamine Diarra se u 34. minuti lijepo snašao među obrambenim igračima Sampdorije i svladao Lucu Castelazzija za 1:1, kojim rezultatom se i otišlo na odmor.

Domaći su navijači, njih preko 20.000, u nastavku očekivali ofenzivu Partizana i još koji pogodak koji bi donio bodove crno-bijelima, ali nakon samo desetak minuta igre u drugom dijelu došao je novi šok. Loše je u obrani reagirao mladi Aleksandar Miljković, a lopta dolazi do Danielea Dessene koji pogađa za 2:1.

Sevilla nastavila niz

Sedmom uzastopnom pobjedom u natjecateljskim utakmicama Sevilla je nastavila sjajan niz koji im je donio i trenutno drugo mjesto u španjolskom prvenstvu. Pobjednik Kupa Uefe iz 2006. i 2007. godine do uvjerljive je pobjede stigao s dva pogotka postignuta u razmaku od samo dvije minute, što je bilo dovoljno za zadovoljavajući početak natjecanja u skupini C.

Premda im je nedostajalo nekoliko standardnih prvotimaca, nogometaši Seville od prvog su sučeva zvižduka gostima iz Stuttgarta dali do znanja da ne namjeravaju prosuti niti jedan jedini bod. Napadačkom igrom stvarali su prilike pred vratima Jensa Lehmanna i u 15. minuti utakmice izborili slobodan udarac na rubu kaznenog prostora, kojeg je precizno izveo Ndri Romaric.

Još se gosti nisu ni oporavili od pogotka, a već su iz svoje mreže morali vaditi i drugu loptu. Nakon ubačaja Abdoulaya Konka u "ničijoj zemlji" našao se Lehmann, a to je iskoristio Renato Dirnei i glavom udvostručio prednost Seville. Stuttgart je tek u završnici utakmice uspio ozbiljnije zaprijetiti, u posljednjih 20-ak minuta prilike su promašili Mario Gomez i Khalid Boulahrouz.

Kup UEFA - Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Sevilla2:0Stuttgart
Partizan1:2Sampdoria
1Standard Liège 45:3+29
2Stuttgart 46:3+37
3Sampdoria 44:5-17
4Sevilla 45:2+36
5Partizan 41:8-70

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!