Nogomet

Pranjić ublažio poraz, rekord Inzaghija

Goran Tomičić • četvrtak, 23.10.2008.
Pranjić ublažio poraz, rekord Inzaghija
Foto: EPA

Milan je u prvom kolu skupine E u gostima svladao Heerenven, a jedini strijelac za nizozemsku momčad je bio Danijel Pranjić. Braga je uvjerljivo nadigrala Portsmouth...

U prvih dvadesetak minuta su obje momčadi imale dvije dobre prilike, a potom je Milan u 19. minuti stigao do prednosti. Kaka je dobro ubacio s desne strane, a Calvin Jong je svladao svog vratara. Utakmica je odlučena već četiri minute kasnije, kad je Kaka uposlio Gattusa, koji je preciznim udarcem s desetak metara povisio rezultat.

U 69. minuti se Filippo Inzaghi upisao u povijest svojim 64. pogotkom u europskim natjecanjima, čime je nadmašio rekord Raula. Najbolji napadač Milana primio je loptu na vrhu kaznenog prostora i rutinski svladao Vandenbusschea. Favalli je u 84. minuti u kaznenom prostoru oborio Henriquea, a Danijel Pranjić je prizemnim udarcem s bijele točke svladao Didu za konačnih 1:3. Naš reprezentativac je odigrao cijelu utakmicu.

Braga je natjecanje počela uvjerljivom pobjedom protiv Portsmoutha. Portugalci su poveli u osmoj minuti lijepim pogotkom Luisa Aguiara iz slobodnog udarca s dvadesetak metara. U borbenoj igri do kraja prvog dijela rezultat se više nije mijenjao, ali je odmah u 46. minuti Renteria s lijeve strane svladao Jamesa za 2:0. Portsmouth je u nastavku imao blagu inicijativu, ali nije uspio postići pogodak, a Alan je u 87. minuti još jednom razveselio domaće navijače. Niko Kranjčar zbog ozljede nije konkurirao za nastup.

Kup UEFA - Skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Heerenveen1:3Milan
Braga3:0Portsmouth
1Wolfsburg 413:7+610
2Milan 48:5+38
3Braga 47:5+26
4Portsmouth 47:8-14
5Heerenveen 43:13-100

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!