Nogomet

Niželigaši vrebaju Hajduk i Dinamo

Zoran Zdelar • utorak, 28.10.2008.
Niželigaši vrebaju Hajduk i Dinamo
Foto: Davor Sajko

Kup nam je nerijetko ponudio velika iznenađenja, njih nije nedostajalo i ove sezone, a ove srijede tijekom poslijepodneva ćemo saznati hoće li nekog prvoligaša uspjeti u osmini finala iznenaditi niželigaški protivnik...

16 klubova pokušat će u srijedu izboriti mjesto u četvrtfinalu Hrvatskog Kupa, koji je odlukom Uefe sada manje atraktivno natjecanje. Da budemo određeniji, u slučaju da osvajač Kupa bude klub koji plasman u Europu izbori i kroz prvenstvo, više u Kup Uefa ne može finalist, već samo idući klub na prvenstvenoj ljestvici.

Bez obzira na to, Kup ostaje zanimljivo natjecanje manjim klubovima koji imaju priliku ugostiti najpopularnije hrvatske prvoligaše. U Konavlama se tako iznimno raduju dolasku Hajduku i nadaju se da će pružiti snažan otpor, baš kao i Rijeci još ne tako davno. Koliko se Konavljanin ozbiljno priprema(o) za utakmicu potvrđuje i informacija da je momčad otišla čak i u karantenu.

Ante Miše osim Rosse i Živkovića za utakmicu s Konavljaninom na raspolaganju neće ovog puta imati Marijana Buljata i Nikolu Kalinića koji ima manjih problema s upalom tetive. Svi ostali su spremni i Hajduk neće previše kalkulirati s momčadi koja će se suprotstaviti Konavljaninu kako ne bi doveli klub u još težu poziciju ispadanjem iz Kupa.

Situacija u Dinamu ovih dana poznata je svima, pa čak i onima koji nogomet prate tek površno. Modri posljednjih dana imaju velikih problema s bolesnim igračima i još uvijek nije potpuno sigurno na koga sve će Branko Ivanković u Sigetu protiv Hrvatskog dragovoljca moći računati. U Sigetu Dinamu priznaju veliku ulogu favorita, ali isto tako i najavljuju da neće Modrima dozvoliti da ih svladaju bez problema.

Slaven Belupo odlazi u Kutinu na gostovanje kod Moslavine kao klub koji dijeli prvo mjesto na ljestvici s Dinamom, barem kad su u pitanju osvojeni bodovi. Mile Petković iznimno je ozbiljno shvatio protivnika te je proteklog vikenda čak i pratio jednu njihovu utakmicu kako bi se upoznao s nogometašima Moslavine. Slaven ima na raspolaganju sve igrače, dok Moslavina ima problema s određenim izostancima.

Jedna od najzanimljivijih utakmica dana je zasigurno i dvoboj u Stanovima gdje se sastaju Zadar i Rijeka. Prvoligaš s Kvarnera ove je sezone uspio prekinuti dugi niz od deset godine bez pobjede u Stanovima, dok su Zadrani sad u velikom zaletu nakon dvije pobjede, a pogotovo nakon što je protekle nedjelje svladan Hajduk. Gosti su u značajnoj prednosti jer nisu igrali u 12. kolu zbog odgode utakmice, dok čak i Datković priznaje da su se njegovi igrači protiv Splićana poprilično istrošili.

U još jednoj utakmici će se za četvrtfinale boriti dva prvoligaška kluba. U Zaprešiću će snage odmjeriti Inter i Zagreb, dva kluba između kojih nema previše tajni. Nogometaši Zagreba u posljednje vrijeme ne briljiraju, a u posljednjem kolu im je i Varteks održao nogometnu lekciju, dok je Inter osvojio bod u Šibeniku, a Perkoviću se za ovu utakmicu vraća i još nekoliko nogometaša koje na tom gostovanju nije imao.

Hrvatski Kup, osmina finala:
Hrvatski dragovoljac - Dinamo 14.00h
Zadar - Rijeka 17.00h
Konavljanin - Hajduk 14.00h
Pomorac - Varteks 14.00h
Moslavina - Slaven Belupo 14.00h
Zagora - Karlovac 14.00h
Inter Zaprešić - Zagreb 17.00h
Oriolik - Cibalia 14.00h

Hrvatski Kup

osmina finala

Konavljanin0:2Hajduk
Pomorac2:0Varaždin
Moslavina0:2Slaven Belupo
Zagora2:1Karlovac 1919
Hrvatski dragovoljac0:6Dinamo
Oriolik0:4Cibalia
Zadar4:5 **Rijeka
Inter-Zaprešić0:2Zagreb

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!