Hrvatski Kup, osmina finala, 29.10.2008, 17:00 h
Zadar
Zadar 4:5(1:0, 1:1, 2:2 pp, 4:5 pen) Rijeka
Rijeka

Rijeka jedanaestercima do četvrtfinala

Sanja Čalić • srijeda, 29.10.2008.
Rijeka jedanaestercima do četvrtfinala
Foto: Sandro Donda

Niti 120 odigranih minuta ( 2:2) nije bilo dovoljno za odluku pobjednika susreta između Zadra i Rijeke za plasman u četvrtfinale Kupa, stoga je presudilo izvođenje jedanaesteraca u kojem je Rijeka za nijansu bila uspješnija (6:7)…

Sjajno je susret započeo za Zadrane koji su nametnuli svoju agresivnost i već u četvrtoj minuti opasno su zaprijetili Radmanu kada je Župan prema gostujućem vrataru uputio ipak preslab udarac. Tri minute kasnije Župan se ponovno našao u vrlo dobroj prilici, ovog puta s mnogo opasnijim udarcem prema Radmanu, no čuvar riječke mreže ponovno je izvrsno intervenirao. U trenucima u kojima Rijeka nije uspijevala pronaći svoju igru i povezati konce pao je i prvi zgoditak u susretu. Ljubičić je sjajno proigrao Župana po lijevom boku, a on je loptu uputio na drugu stranu šesnaesterca gdje je pronašao kapetana Suraća koji u 18. minuti Zadrane dovodi u vodstvo (1:0).

Tek oko 30. minute Rijeka je postala malo odlučnija i aktivnija, iz čega se izrodilo i nekoliko izglednih šansi za vraćanje rezultata u egal. Najprije je u 33. minuti Novaković s desnog boka pronašao Ahmada Sharbinija čiji udarac prolazi pored vratnice, a potom je u 36. Ljubović iz daljine uputio udarac prema golu koji je pogodio gredu, tako da su Zadrani na odmor otišli s minimalnom, no značajnom prednošću.

Sve do 60. minute drugog dijela nije bilo zanimljivijih događanja, a tada je stariji brat Sharbini snažno pucao prema golu, tako da je Vuković mogao tek odbiti loptu do Novakovića koji Rijeci donosi izjednačenje (1:1). Riječani su u 77. minuti mogli lako doći i do preokreta, budući da su iskoristili Zadrov pad igre koja nimalo nije nalikovala onoj iz prvog dijela, no Vuković se ponovno dvjema uzastopnim obranama ispriječio udarcu Anasa Sharbinija, a potom i Novakovića. Zadrani do isteka 90. minute nisu uspjeli opasnije zaprijetiti Radmanu, čime je susret uveden u produžetke.

U prvom produžetku Zadrani su podigli razinu svoje igre, bilo je poluprilika i s jedne i s druge strane, no ono najzanimljivije događalo se u drugih 15 minuta produžetaka. Štrok je u 114. minuti dobro iskoristio prazan prostor u zadarskoj obrani pronašavši Ahmada Sharbinija koji je zabio za 1:2.

I kad se činilo da za Zadar više nema nade, u 118. minuti, u gužvi u šesnaestercu, jedan je igrač Rijeke nakon nabacivanja Marune igrao rukom, a sudac Svilokos pokazao je na bijelu točku. Precizan izvođač za novo izjednačenje bio je Terkeš (2:2), što je značilo da će pobjednika dvoboja odlučivati jedanaesterci.

U prvoj je seriji uspješan bio Terkeš, dok je Vuković obranio udarac Landeki. Potom su obje momčadi bile uspješne preko Suraća i Anasa Sharbinija, da bi zatim Radman obranio udarac Baturu, a Dabac donio izjednačenje (4:4). Batkoski i Ljubičić uspješno su realizirali udarce s bijele točke za Zadar, baš kao i Bodrušić i Ahmad Sharbini s druge strane. Red je u zadarskim redovima na kraju došao na Parmakovića čiji je udarac obranio Radman, a pobjedu i veliko slavlje Riječana donio je Hrvoje Štrok (6:7).

Hrvatski Kup

osmina finala

Konavljanin0:2Hajduk
Pomorac2:0Varaždin
Moslavina0:2Slaven Belupo
Zagora2:1Karlovac 1919
Hrvatski dragovoljac0:6Dinamo
Oriolik0:4Cibalia
Zadar4:5 **Rijeka
Inter-Zaprešić0:2Zagreb

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!