Nogomet

Turci pokorili Lisabon

četvrtak, 06.11.2008.
Turci pokorili Lisabon
Foto: EPA

Slavljem u Lisabonu nad Benficom Galatasaray je upisao i drugu pobjedu u skupini, napravivši tako veliki korak prema plasmanu u daljni krug natjecanja. U drugoj utakmici skupine B, Hertha je i drugi put zaredom remizirala, ovaj put u Harkovu...

Uspavanka u Harkovu

U vrućoj atmesfori pred 40 000 navijača u Harkovu, domaći Metalist i Hertha odigrali su bez pogodaka. Najbolju prigodu u prvih 45 minuta imali su gosti iz Berlina, točnije Kačar, čiji je udarac s ruba 16-erca u 22. minuti završio na gredi, a nedugo potom udarac Voronina završio je zamalo pored desne vratnice.

Ni u nastavku susreta nije se događalo previše toga zanimljivog. Vrijedi tek izdvojiti udarac veznjaka Metalista Bordiana koji je Drobny odbio preko grede. U redovima Herthe svih je 90 minuta na mjestu braniča odigrao Josip Šimunić, a u već u šestoj minuti zaradio je žuti karton.

Turci pokorili Lisabon

Iako je na račun trenera Galatasaraya Michaela Skibbea u dosadašnjem dijelu sezone stizalo dosta kritika, večerašnja pobjeda usred Lisabona mogla bi za Nijemca značiti nešto lakše razdoblje na klupi turskog velikana, tim više što je izborena bez prve violine momčadi Harrya Kewella.

Nakon prilično nezanimljivih prvih 45 minuta, Galatasaray je poveo u šestoj minuti nastavka kada iskusni Emre Asik zabija na ubačaj Lincolna za iznenađujućih 0:1. Novi šok na Luzu Turci su priredili u 69. minuti nakon što je Umit Karan matirao Quima te donio svojoj momčadi drugu pobjedu u drugom nastupu u skupini.

Kup UEFA - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Metalist Harkiv0:0Hertha Berlin
Benfica0:2Galatasaray
1Metalist Harkiv 43:0+310
2Galatasaray 44:1+39
3Olympiakos 49:3+66
4Hertha Berlin 41:6-52
5Benfica 42:9-71

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!