Nogomet

Valencia kiksala

Ante Jukić • četvrtak, 06.11.2008.
Valencia kiksala
Foto: EPA

U večerašnjim susretima skupine G Lige Uefe gosti su uspjeli osvojiti tek bod. Uvjerljivom 3:0 pobjedom nad Rosenborgom francuski St. Etienne došao je do šestog boda u natjecanju, dok je Valencia, kojoj je dvoboj s Kopenhagenom bio prvi u skupini, ubilježila remi...

St. Etienneu očito, sada u to nema nikakve sumnje, odgovaraju skandinavski protivnici. U prvom kolu Francuzi su, naime, ostvarili vrlo vrijednu pobjedu u Kopenhagenu, koju su večeras potvrdili uvjerljivim slavljem protiv Rosenborga na domaćem terenu.

Norvežani su napadima domaćih uspješno odolijevali punih sat vremena, a tada je francuska momčad, u razmaku od samo petnaestak minuta, riješila utakmicu. Pogotke su redom postizali Ilan (59.) , Paulo Machado (63.) te Mirallas, koji je pogodio u 76. minuti. St. Etienne sada samo teorija može izbaciti s jednog od prva tri mjesta u skupini koja osiguravaju prolaz dalje, dok će isto vrlo teško za rukom poći Rosenborgu, koji ima jedan bod nakon odigrana dva susreta.

A jedan bod, doduše s jednom utakmicom manje od Norvežana, ima i Valencia, koja je prilično razočaravajuće započela svoj nastup u Ligi Uefe, nakon što je u prvom kolu bila slobodna. Šišmiši su na svom stadionu uspjeli odigrati tek 1:1 s danskim Kopenhagenom, koji je ovim remijem djelomično kompenzirao domaći poraz od St. Etiennea u prvom kolu.

Iako je tijekom cijelog susreta bila dominantnija momčad na terenu, Valenciji je trebalo sat vremena da "otključa" vrata Jespera Christiansena. No, ispostavilo se na kraju da je Morientesov pogodak domaćoj momčadi bio dovoljan tek za remi, budući da je pet minuta prije kraja za 1:1 pogodio Santin.

Kup UEFA - Skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Saint-Étienne3:0Rosenborg
Valencia1:1København
1Saint-Étienne 49:4+58
2Valencia 48:4+46
3Kobenhavn 44:5-15
4Club Brugge 42:3-13
5Rosenborg 41:8-72

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!