Kup UEFA - Skupina D, 3. kolo, 27.11.2008, 19:00 h
N.E.C. Nijmegen
N.E.C. Nijmegen 0:1 Tottenham
Tottenham

Tottenham pomogao Dinamu

Marin Vuković • četvrtak, 27.11.2008.
Tottenham pomogao Dinamu
Foto: EPA

Tottenham je s gostovanja u Nizozemskoj odnio sva tri boda, ostavio NEC bez ijednog boda iz dvije odigrane utakmice i tako pomogao i našem Dinamu na putu do europskog proljeća.

Tottenham je pod vodstvom Harryja Redknappa upisao i drugu uzastopnu europsku pobjedu. Nakon uvodnog poraza od Udinesea još u doba Juandea Ramosa, Spursi su uvjerljivo svladali Dinamo, a danas su na gostovanju svladali NEC iz Nijmegena s minimalnih 1:0. Luka Modrić nije nastupio zbog ozljede, a Vedran Ćorluka nije imao pravo nastupa jer je u Kupu Uefe ove sezone već nastupio u dresu Manchester Cityja.

Ključni trenutak utakmice zbio se u ranoj fazi utakmice, već u 14. minuti Gareth Bale je s lijeve strane uputio oštru, prizemnu loptu u peterac domaćina, a tamo se našao Fraizer Campbell i - pogodio gredu. Na odbijenu loptu, međutim, natrčao je Jamie O'Hara i glavom je pospremio u mrežu za vodeći i, kako se pokazalo, pobjednički pogodak Spursa.

Zadovoljni vodstvom, Spursi su ostatak utakmice odigrali u nižoj brzini i u nekoliko navrata mogli primiti izjednačujući pogodak. Najbliže tom cilju došao je Mustafa El-Kabir, čiji je udarac sjajno obranio Heurelho Gomes. Sa šest bodova Spursi su gotovo osigurali plasman u sljedeći krug, dok je NEC sada daleko od tog ostvarenja.

Kup UEFA - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

N.E.C. Nijmegen0:1Tottenham
Dinamo0:1Spartak Moskva
1Udinese 46:4+29
2Tottenham 47:4+37
3N.E.C. Nijmegen 46:5+16
4Spartak Moskva 45:6-14
5Dinamo 44:9-53

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!