Nogomet

Ajax zasluženo u Hamburgu

Mihaela Bradovski • četvrtak, 27.11.2008.
Ajax zasluženo u Hamburgu
Foto: EPA

Prvi današnji susret skupine F bio je onaj između slovačke Žiline i češke Slavije. Susret je završio bez pobjednika, ali i pogodaka. Nogometaši nizozemskog Ajaxa došli su do vrijedne pobjede protiv HSV-a, a u porazu domaćeg sastava sudjelovala su oba hrvatska reprezentativca...

Svih 45 minuta prvoga dijela trajalo je ispitivanje snaga između HSV-a i Ajaxa. Domaći su u početnih desetak minuta stvorili dvije prilike preko Reinhardta i Guerrera, no oba su udarca otišla izvan okvira vrata Vermeera. Da je i jedna i druga momčad u susret ušla oprezno govori i podatak da su u 15 početnih minuta susreta dosuđena tek dva prekršaj, oba gostujućeg sastava. Domaći su pokušali preko Guerrera i u 16. minuti, a jedini pokušaj prema vratima domaćeg vratara Rosta nogometaši Ajaxa imali su u drugoj minuti nadoknade prvoga dijela. Samo četiri prilike, niti jedna u okvir gola, podatak je koji je malo tko očekivao od ove dvije momčadi.

Nastavak susreta ponudio je sasvim drugu priču. Gostujuća je momčad nakon početnog pritiska HSV-a (promašaji Trochowskog i Guerrera) preuzela kontrolu na terenu što se odrazilo na brojne prilike pred vratima Rosta. Promašajima je prednjačio Luis Suarez koji je neprecizan bio u 69., 80. i 93. minuti. Više sreće nije imao niti Emanuelson čije udarce vratar domaćih brani u 75. i 81. minuti. Pritisak Ajaxa urodio je plodom u 77. minuti kada je loptu u mrežu Rosta poslao Leonardo. Iako su njegov prvi pokušaj zaustavile obe stative, drugi je pokušaj ipak završio na pravom mjestu. Potpuno zasluženo vodstvo i pobjeda nizozemskog sastava. Ivica Olić odigrao je svih 90 minuta, dok je Mladen Petrić ušao u 74. minuti i propustio donijeti bod momčadi u trećoj minuti sudačke nadoknade.

Nakon poraza od HSV-a i Ajaxa odnosno Aston Ville, nogometaši Žiline i Slavije snage su odmjerili u međusobnom dvoboju trećeg kola skupine F. U prvome poluvremenu većih uzbuđenja na stadionu Pod Dubnon nije bilo. Umjesto pogodaka obe su se momčadi istaknule brojnim prekršajima, a nije nedostajalo niti prilika iz prekida, pogotovo onih iz kuta. Nakon pola sata igre, domaći su nogometaši preuzeli inicijativu te stvorili nekoliko opasnijih situacija dok su gosti čekali priliku iz protuudara koji su najčešće završavali nedozvoljenim pozicijama. Najopasnija prilika prvog poluvremena bila je ona Rilkea u 38. minuti. Jedini udarac u okvir domaćeg vratara Perniša onaj je Krajčika iz 29. minute.

Nastavak je otvoren prilikom Brabeca u 48. minuti, dok je na drugoj strani udarac Ježa u 52. minuti obranio vratar Vaniak. Dvije minute kasnije precizan nije bio ni Latka za Slaviju. S promašajima su gosti, točnije Jarolim i Nercid, nastavili i u 59. odnosno 61. minuti. U tim je trenucima Slavija preuzela kontrolu u posjedu lopte, domaćeg je vratara na obranu natjerao i Krajčik u 67. minuti susreta. Da mreže ostanu prazne pobrinu se Rilke u 75. minuti propustivši realizirati opasniju prilku svoje momčadi, ujedno i posljednju takvu na susretu. Ovim remijem ne može biti zadovoljana niti jedna momčad, nakon trećeg kola i pored Žiline i pored Slavije stoji tek mršavi bod.

Kup UEFA - Skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Žilina0:0Slavia Prag
Hamburger SV0:1Ajax
1Hamburger SV 47:3+49
2Ajax 45:4+17
3Aston Villa 45:6-16
4Žilina 43:4-14
5Slavia Prag 42:5-32

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!