Nogomet

CSKA dalje, Depor otvorio račun

Ante Jukić • četvrtak, 27.11.2008.
CSKA dalje, Depor otvorio račun
Foto: EPA

Prvi klub iz Skupine H koji je osigurao plasman u 1/16 Kupa Uefa je CSKA. Bez i teoretske šanse za isto postignuće ostao je, pak, Feyenoord, koji je uvjerljivo poražen na gostovanju u La Coruni...

Moskovski CSKA elegantno je "prošetao" kroz Skupinu H Lige Uefe. Nakon maksimalnih šest bodova iz prve dvije utakmice, Rusi su večeras ubilježili i treću pobjedu, ovog puta protiv poljskog Lech Poznana.

Promrzle gledatelje na moskovskom Lužnikiju u 32. minuti prvi puta je zagrijao Alan Džagajev, da bi u posljednjoj minuti prvog poluvremena prednost domaćina udvostručio Jurij Žirkov. Tih 2:0 na semaforu je stajalo do 66. minute, a tada je gostima nadu vratio Semir Stilić. Ipak, rezultat se do kraja nije mijenjao, tako da je CSKA ubilježio svoju treću pobjedu i osigurao prolaz dalje, bez obzira na ishod utakmice s Nancyjem u sljedećem kolu. Nogometaši Lecha su pak, ostali na jednom osvojenom bodu (u prošlom kolu protiv Nancyja), ali i dalje imaju realne šanse za prolazak dalje, budući da ih do kraja natjecanja po skupinama očekuju još dvije utakmice.

Budući da Deportivo i Feyenoord do međusobnog dvoboja na Riazoru nisu osvojili niti bod, večerašnja utakmica za obje je momčadi bila "biti ili ne biti". Na kraju, puno više razloga za slavlje imali su domaćini, koji su goste u Rotterdam ispratili s tri "komada" u mreži.

Mrežu Timmera u 30. minuti "načeo" je Lopo, a za udvostručenje vodstva španjolske momčadi 20 minuta poslije pobrinuo se Hofland, koji je pogodio vlastitu mrežu. Već u sljedećoj minuti konačnih 3:0 postavio je Guardado. Nakon ovog poraza Feyenoord je izgubio i teoretske šanse za plasman dalje, dok se Deportivo uspio vratiti u igru. Slobodan je večeras bio francuski Nancy.

Kup UEFA - Skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

CSKA Moskva2:1Lech Poznań
Deportivo La Coruña3:0Feyenoord
1CSKA Moskva 412:5+712
2Deportivo La Coruña 45:4+17
3Lech Poznań 45:505
4Nancy 48:7+14
5Feyenoord 41:10-90

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!