Nogomet

Partizan bez europskog proljeća

Marin Vuković • četvrtak, 27.11.2008.
Partizan bez europskog proljeća
Foto: EPA

Beogradski Partizan trećim je porazom iz isto toliko utakmica definitivno izgubio sve izglede za europsko proljeće, dok su Sampdoria i Stuttgart podijelili bodove i ostali u igri za jedno od prva tri mjesta u skupini.

Na smrznutom travnjaku stadiona u Beogradu snage su odmjerili domaći Partizan i belgijski Standard iz Liegea, koji je u prošlom kolu na svom stadionu svladao Sevillu. Gosti su slavili i u ovoj utakmici i već nakon dvije odigrane utakmice zasjeli na čelo ljestvice, dok je Partizan izgubio svaku nadu da će u Europi dočekati proljetne dane.

Laganu inicijativu u prvih pola sata utakmice Partizan nije uspio kapitalizirati, pa je u 36. minuti kažnjen prvim i jedinim pogotkom na utakmici. Lijevom stranom prošao je Deludonne Mbokani, ubacio na drugu vratnicu, a tamo se našao Igor De Camargo i zatresao mrežu Mladena Božovića.

Beograđani su u nastavku utakmice pokušali iskoristiti blago povlačenje Belgijanaca, ali do kraja utakmice nisu uspjeli načeti njihovu mrežu, pa je rezultat ostao nepromijenjen.

Stuttgart je u Genovu doputovao s novim trenerom Markusom Babbelom, koji je na dužnost stupio u ponedjeljak, baš kao i Marijan Vlak u Dinamu. Već u osmoj minuti utakmice njegova se momčad našla na putu pobjede, kada je Ciprian Marica našao put do mreže domaćina.

Gosti ipak nisu zadržali prednost do odmora, šest minuta prije kraja prvog dijela nakon kornera Cassana na pravom je mjestu bio Paolo Sammarco i donio izjednačenje Sampdoriji. Isti rezultat ostao je do kraja utakmice, pa su bodovi podijeljeni. I jedni i drugi sada imaju po četiri boda, ali talijanska momčad ima i utakmicu manje.

Kup UEFA - Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Sampdoria1:1Stuttgart
Partizan0:1Standard Liège
1Standard Liege 45:3+29
2Stuttgart 46:3+37
3Sampdoria 44:5-17
4Sevilla 45:2+36
5Partizan 41:8-70

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!