Nogomet

Hat trick Vagnera Lovea presudio Nancyju

Vedran Babić • četvrtak, 04.12.2008.
Hat trick Vagnera Lovea presudio Nancyju
Foto: EPA

U susretima 4. kola skupine H Lige Uefa vidjeli smo jednu podjelu bodova i jedan uistinu dramatičan okršaj. Lech je protiv Deportiva odigrao 1:1 i tako sveo svoje šanse za europsko proljeće na minimum, dok je rasterećeni CSKA doveo Nancy u probleme savladavši ga u uzbudljivom trileru s 4:3. Vagner Love bio je junak utakmice s tri pogotka...

Iako su i prije dolaska u Francusku osigurali drugi krug Kupa Uefa, nogometaši moskovskog CSKA pokazali su visoku razinu profesionalnosti i zagorčali život svojim protivnicima, koji se još uvijek bore za proljeće u Europi. Golijadu u Nancyju otvorili su domaćini pogotkom Monsefa Zerke već u 5. minuti. Gosti uzvraćaju munjevito i već do poluvremena zahvaljujući pogocima Brazilaca Vagner Lovea (23.) i Ramona (33.) preokreću rezultat u svoju korist.

U 62. najbolji strijelac CSKA Vagner Love zabija za 3:1, no borbeni Nancy niti ne pomišlja na predaju. Julien Feret u 72. i Basile Camerling u 79. vraćaju stvari na početak, da bi dvije minute prije isteka regularnog dijela ponovno na scenu stupio Vagner Love. Brazilac je upotpunio hat trick i zapečatio sudbinu Nancyja u večerašnjoj utakmici.

Drugi susret skupine između poljskog Lecha i Deportiva iz La Corune okončan je bez pobjednika, 1:1. Momčad iz Galicije povela je pogotkom stopera Diega Colotta nakon udarca iz kuta već u drugoj minuti, da bi konačan rezultat pred kraj prvog dijela postavio Hernan Rengifo. Vrata domaćeg sastava branio je bivši Dinamovac Ivan Turina.

Neriješenim rezultatom nezadovoljniji mogu biti Poljaci, koji imaju samo dva boda uz jednu utakmicu do kraja. Deportivo se, pak, nalazi na trećem mjestu odmah iza Nancyja s jednakim brojem bodova (četiri). Na vrhu je uvjerljivi CSKA sa stopostotnim učinkom iz četiri utakmice. U posljednjem kolu 17. prosinca Španjolci ugošćuju Nancy, dok Feyenoord, koji je u ovom kolu bio slobodan, dočekuje Lech.

Kup UEFA - Skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Lech Poznań1:1Deportivo La Coruña
Nancy3:4CSKA Moskva
1CSKA Moskva 412:5+712
2Deportivo La Coruña 45:4+17
3Lech Poznań 45:505
4Nancy 48:7+14
5Feyenoord 41:10-90

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!