Nogomet

Bodovi za zimnicu

Ivana Strahija, Mario Lešković • nedjelja, 07.12.2008.
Bodovi za zimnicu

U 18. kolu, nogometaši Intera u Zaprešiću dočekuju goste iz Varaždina, Varteks. Biti će to prilika domaćem sastavu da se eventualnom pobjedom bodovno izjednači s Varaždincima i da preskoče Cibaliu koja će teško do bod(ov)a na Kantridi. Isto tako biti će i prilika domaćem treneru Perkoviću da dođe do svoje prve domaće pobjede.

U dosadašnjem dijelu prvenstva forma "žutih" je jako varirala. Bilo je odličnih prezentacija, bilo je očajnih prezentacija, a ponekad niti nisu bodovno obogatili svoj konto kada su već imali bodove u džepu. Slijedi im Varteks, momčad s kojom su uvijek imali problema, ali bilo je i susreta kada su pobjeđivali i u Varaždinu. Ove sezone to im nije uspjelo, poraženi su golom razlike. Možda bi i došli do boda, ali pomoćni sudac označio je zaleđe kada je Bule postigao, tada vodeći pogodak. I nakon vodstva Varaždinaca, Inter je imao svoje prigode, ali jednostavno nisu uspjeli pronaći put do mreže kako bi uzeli barem bod. Sada je drugačija situacija. Inter je pod imperativom pobjede kako im najbliži suparnici ne bi previše pobjegli, dok Varteks, unatoč činjenici da imaju tri boda više od svog domaćina, mora pokušati doći do boda da bi imali barem malu prednost pred proljetni dio prvenstva.

Ono što je zabrinjavajuće za domaćeg stratega je činjenica da otkad je preuzeo kormilo zaprešićkog prvoligaša još nije ostvario pobjedu na domaćem terenu. Čak nije došao niti do boda, ali kako je srušio neke neugodne tradicije vezane uz gostovanja, sigurno ima snage doći do formule kako pobijediti na domaćem terenu. Još jedan otežavajući faktor sigurno će biti natopljen teren jer kiša nemilosrdno pada već danima, a u takvim uvjetima ima malo pravog nogometa.

Od vedrijih vijesti napomenimo da su svi igrači, osim ozlijeđenog Šarića, spremni za susret. Nakon odrađene kazne zbog žutih kartona vraća se Kukec, a nakon odležane viroze vraća se Bule. I u Zadru se vidjelo koliko on nedostaje momčadi, ali na sreću Sivonjić je uspio pogotkom za bod protiv Zadra nadomjestiti njegov izostanak. Inter čeka teška utakmica, u teškim uvjetima, ali sigurno imaju snage i kvalitete da ostvare bitnu pobjedu kojom bi barem malo uljepšali svoju poziciju na ljestvici i ulovili priključak s ostalim momčadima koje su trenutno ispred njih.

S druge strane Varaždinci muku muče s obranom. U "defektu" su naime Lučić, Papa, Prahić i Melnjak, a trener Besek nada se da će barem dvojicu osposobiti za utakmicu u Zaprešiću. Svejedno će morati uvesti bar ponekog od "drugotimaca", a izbora s obzirom na ograničenu dužinu klupe varaždinski strateg nema previše, bit će to Šimek, Ivančić ili Balajić.

Besek je k tome najavio i ulazak mladih u zapisničkih 18, a hoće li Škvorc, Punčec, Sačer ili Hojski dobiti priliku i zaigrati ovisi o stanju na travnjaku Intera. "S Interom uvijek odigramo zanimljive susrete, bude situacija koje je teško predvidjeti i za njih se pripremiti. Moramo postići gol, bez toga je teško očekivati pobjedu", rekao je Besek.

"Inter se mnogo promijenio u filozofiji igre, dolaskom novog trenera počeli su igrati drukčiji nogomet. Uvjeren sam da ćemo se nadigravati i da će Inter biti ofenzivno nastrojen. Sivonjić i Bule su odlični u napadu, ne treba s uma smetnuti ni Dodika, no isto je tako zaprešićki problem propusnost i ostavljanje mjesta u zadnjem redu. Ako to iskoristimo, a anuliramo raspoložene strijelce, problema ne bi trebalo biti."

Bodovi bi Varteksu donijeli mirnoću, posebice pred tešku zimu koja je pred njima. Naime, za neke se igrače već naveliko priča da će promijeniti sredinu, a koliko je trener rekao, Varteks ne raspolaže financijskim sredstvima koja bi dostajala za kupnju adekvatnih pojačanja.

T-Com 1. HNL, 16. kolo: Inter Zaprešić – Varteks 15:30

Inter Zaprešić: Brašnić, Ceraj, Pecelj, Budimir, Grgurović, Batarelo, Cavrić, Kukec, Yankep, Bule, Sivonjić

Varteks: Dreven, Šimek, Lučić, Prahić, Melnjak, Golik, Brezovec, Mumlek, Novinić, Smrekar, Mujanović

1. Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

18. kolo

Rijeka1:0Cibalia
Sesvete3:1Zadar
Inter-Zaprešić2:3Varaždin
Dinamo3:1Zagreb
Osijek0:0Slaven Belupo
Šibenik1:2Hajduk
1Dinamo 3371:26+4574
2Hajduk 3359:25+3468
3Rijeka 3350:44+656
4Slaven Belupo 3346:39+755
5Zagreb 3338:39-147
6Šibenik 3344:35+946
7Osijek 3340:41-141
8Cibalia 3333:53-2038
9Inter-Zaprešić 3341:50-936
10Varaždin 3341:55-1435
11Zadar 3328:49-2129
12Sesvete (-1)3331:66-3525

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!