Nogomet

Video: Olić i Petrić nezaustavljivi

Petar Plevnik • srijeda, 17.12.2008.
Video: Olić i Petrić nezaustavljivi
Foto: EPA

Hrvatski reprezentativci Ivica Olić i Mladen Petrić jednostavno su nezaustavljivi ove sezone u njemačkom HSV-u. Osjetila je to na svojoj koži večeras i Aston Villa, čiju je mrežu načeo Petrić, da bi posao s dva pogotka dovršio Olić. U drugom susretu skupine, Ajax se u Amsterdamu u posljednjim trenucima susreta spasio poraza od Slavije...

Iako je susret u Hamburgu odlučivao o prvom mjestu u skupini, za trenere HSV-a i Aston Ville on očito nije imao jednak prioritet, budući da je Martin O'Neill izveo dosta šareni sastav, za razliku od Martina Jola koji je na travnjak poslao svoj najjači sastav predvođen hrvatskim napadačkim tandemom Ivica Olić - Mladen Petrić.

Na hamburškom travnjaku ništa se značajnije nije događalo sve do 18. minute kada Trochowski dugim proigravanjem sa svoje polovice pronalazi Petrića, a hrvatski napadač sjajnim primanjem smiruje loptu i udarcem s 15-ak metara neobranjivo pogađa suprotni kut vratara Guzana.

Sa stopostotnom realizacijom domaći su napadači nastavili u 30. minuti kada drugu prigodu HSV-a na susretu u pogodak pretvara Ivica Olić; Aogo je uputio centaršut s lijeve strane, a Olić u padu glavom s pet metara zabija za 2:0. Gosti su do odlaska na odmor mogli primiti i treći pogodak, no udarac Jansena s 20 metara završava na vratnici.

Sjajnu hrvatsku, a i večer domaćina, u 57. minuti susreta upotpunio je Olić pogotkom za 3:0. Naime, nakon što ga je Mathijsen pronašao dugačkom loptom, hrvatski se napadač u trku oslobodio Cuellara i pogodio desni kut. Do kraja susreta gosti su uspjeli stići do počasnog pogotka preko Delfounesa u 83. minuti, a samo minutu kasnije zbog drugog žutog kartona isključen je gostujući veznjak Sidwell. Napomenimo još da je Olić zamijenjen u 67., a Petrić u 78. minuti.


Nogometaši Slavije pak mogu žaliti što malo ranije nisu počeli s ovako dobrim europskim nastupima, kao večeras u Amsterdamu protiv Ajaxa. Iako su osigurali prolaz dalje uoči večerašnjeg ogleda, domaćini su odlično krenuli u susret te su već u četvrtoj minuti preko Vertonghena stigli u vodstvo. Na odgovor gostiju nije se moralo dugo čekati, budući da već u 13. minuti Cerny izjednačava za goste, da bi do potpunog preokreta Slavia stigla četiri minute prije odlaska na odmor, kada Jarolim zabija za 1:2. Kada se već činilo da će se Slavia od europskih nastupa oprostiti pobjedom, domaćine, za koje je do 74. minute igrao Dario Cvitanić, poraza je spasio pogodak Suareza iz 11-erca u prvoj minuti sudačke nadoknade.

Kup UEFA - Skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Hamburger SV3:1Aston Villa
Ajax2:2Slavia Prag
1Hamburger SV 47:3+49
2Ajax 45:4+17
3Aston Villa 45:6-16
4Žilina 43:4-14
5Slavia Prag 42:5-32

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!