Nogomet

Portsmouth uvjerljiv bez Kranjčara

Petar Plevnik • srijeda, 17.12.2008.
Portsmouth uvjerljiv bez Kranjčara
Foto: EPA

Zahvaljujući pogotku Saglika dvije minute prije kraja susreta Wolfsburg je uspio stići do boda u Milanu i tako očuvati prvo mjesto u skupini E, dok je u susretu otpisanih Portsmouth uvjerljivo slavio protiv Heerenveena...

Puno više pažnje privukao je dvoboj u Milanu, gdje su o prvom mjestu u skupini odlučivali Milan i Wolfsburg. Da je treneru Milana Carlu Ancelottiju puno veća briga od prvog mjesta u skupini Seria A, posvjedočio je i sastav domaćina, u kojem je bilo čak šest novih imena u odnosu na derbi s Juventusom.

Činilo se da se i takav Milan može lako nositi s gostima iz Njemačke kada je Ambrosini u 15. minuti glavom pogodio nakon ubacivanja Seedorfa iz kuta. Milanesi su do drugog pogotka umalo stigli tri minute prije odlaska na odmor, no udarac Seedorfa s ruba 16-erca odlazi zamalo pored Benagliova gola.

Početak drugog dijela ponudio je veliku prigodu Inzaghija u 50. minuti, a kazna za promašaj stigla je samo pet minuta kasnije kada Zaccardo koristi neodlučnost Dide i s pet metara u mrežu posprema ubačaj Schäfera. No, tek što su krenuli s centra, domaćini dolaze do novog izjednačenja zahvaljujući Patu. Ipak, do boda vrijednog prvog mjesta u skupini Vukovi su stigli devet minuta prije kraja susreta kada jocker s klupe Saglik zabija za konačnih 2:2.


Drugi susret skupine, između Portsmoutha i Heerenveena, igran je tek za prestiž, budući da su obje momčadi uoči posljednjeg kola izgubile sve izglede za plasman u sljedeći krug. Ipak, igrači Portsmoutha od svojih su se navijača za ovu europsku sezonu uspjeli oprostiti pobjedom.

Iako su gosti bolje otvorili susret, pogodili i gredu preko Beerensa, Portsmouth je s dva pogotka pred kraj prvog dijela riješio pitanje pobjednika. Crouch je najprije u 40. minuti zabio na ubačaj Wilsona, da bi dvije minute kasnije stasiti napadač domaćina iz neposredne blizine pospremio odbijanac u mrežu za 2:0.

Rezultat iz prvog dijela stajao je na semaforu sve do posljednje minute susreta kada konačnih 3:0 glavom na ubačaj Littlea postavlja Hreidarsson. Niko Kranjčar bio je na klupi domaćina, dok Danijel Pranjić zbog ozljede nije konkurirao za susret.

Kup UEFA - Skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Portsmouth3:0Heerenveen
Milan2:2Wolfsburg
1Wolfsburg 413:7+610
2Milan 48:5+38
3Braga 47:5+26
4Portsmouth 47:8-14
5Heerenveen 43:13-100

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!