Nogomet

Sevilla ostala praznih ruku

Borna Rupnik • četvrtak, 18.12.2008.
Sevilla ostala praznih ruku
Foto: EPA

U skupini C prije večerašnjih su susreta bile jasne samo dvije stvari: da je Standard prošao, a Partizan ispao. U posljednjem kolu svoje su mjesto pod proljetnim europskim suncem osigurali Sampdoria i Stuttgart, dok se od Europe oprašta Sevilla...

Bottinelli junak dana

U Genovi su Sampdoria i Sevilla odigrale prilično izjednačeno prvo poluvrijeme, u kojem su ipak nešto više prilika za pogodak imali gosti iz Španjolske. Domaćinima na ruku nije išao niti rezultat iz Stuttgarta, no Andalužani se nisu dali pritisnuti. Sve do 75. minute činilo se kako će gledatelji na stadionu Luigi Ferraris kućama krenuti razočarani, ali onda se pojavio Jonathan Bottinelli.

Argentinac se nakon prekida kojeg je izveo Reto Ziegler našao izvan dometa Sevilline obrane i s druge stative poslao loptu kraj nemoćnog vratara Palopa. Pobjednici ovog natjecanja iz 2006. i 2007. godine zbog tog su pogotka ispali već u grupnoj fazi natjecanja, iako su nakon ždrijeba slovili za favorita svoje skupine.

Uvjerljivi Stuttgart

Stuttgart si je na Gottlieb-Daimleru priuštio početak iz snova. Gosti iz Liegea očito su opuštenije ušli u utakmicu, a to su nakon samo pet minuta igre znalački iskoristili Mario Gomez i Sami Khedira. Gomez je pronašao Khediru, a mladi njemački reprezentativac obilazi vratara Rorysa Aragona i donosi veselje svojim navijačima.

Istu su taktiku Nijemci primijenili na samom početku nastavka. U 49. minuti ponovno je asistent Gomez, a kraj zbunjene belgijske obrane najbolje se snalazi Roberto Hilbert i pogađa lijevi kut za sigurnih 2:0. Samo dvije minute kasnije Khedira pogađa prečku, a konačnih 3:0 postavio je Ciprian Marica u 71. minuti.

Tomislav Mikulić cijeli je susret odgledao s klupe Standarda, a zahvaljujući uvjerljivoj pobjedi njemački je predstavnik osigurao drugo mjesto u skupini, iza Belgijaca, a ispred Sampdorije.

Kup UEFA - Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Sampdoria1:0Sevilla
Stuttgart3:0Standard Liège
1Standard Liège 45:3+29
2Stuttgart 46:3+37
3Sampdoria 44:5-17
4Sevilla 45:2+36
5Partizan 41:8-70

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!