Nogomet

PSG-u rijetko viđena drama

Ante Jukić • četvrtak, 18.12.2008.
PSG-u rijetko viđena drama
Foto: EPA

Posljednje mjesto u Skupini A koje vodi u 16-inu finala Kupa Uefe dohvatio je PSG, koji je dalje prošao zahvaljujući boljoj gol-razlici od Racing Santandera...

Uoči posljednjeg kola Skupine A u najnezahvalnijoj je poziciji bio njemački Schalke, čiji su igrači samo skrštenih ruku mogli promatrati rasplet večerašnjih utakmica, nadajući se da će Twente i Manchester City ostati neporaženi na gostovanjima u Parizu, odnosno Santanderu. Ipak, božićni poklon momčad iz Gelsenkirchena nije dočekala.

I PSG i Racing uvjerljivo su dobili svoje domaće utakmice, a u 16-inu finala Kupa Uefe plasirali su se Francuzi nakon infarktne završnice. Racing je, naime, uoči posljednjeg kola imao za jedan gol bolju gol-razliku od PSG-a, a kako je u 85. minuti u Santanderu bilo 3:0, a u Parizu 2:0, činilo se kako samo čudo može izbaciti Španjolce. Ipak, čudo se dogodilo - PSG je u samoj završnici postigao dva gola, gurnuvši u nevjericu gledatelje u Santanderu.

Prilično nemotivirani Manchester City, koji je svoje brige oko plasmana u sljedeću fazu natjecanja odavno riješio, bez previše je borbe pao na gostovanju kod Racinga. Utakmica u Santanderu riješena je već u prvih pola sata, nakon kojih je španjolska momčad imala dva gola prednosti. Za 1:0 u 20. minuti pogodio je Pereira, a isti je igrač sudjelovao i u akciji za drugi gol, kada je, igrala se tada 30. minuta, asistirao Serranu. Iako je domaćin do odlaska na odmor imao još nekoliko lijepih prilika za postizanje pogodaka, prvo poluvrijeme okončano je vodstvom Racinga od 2:0.

Ono što je propustio napraviti još u završnici prvog dijela, domaćinu je za rukom pošlo u 54. minuti, kada za 3:0 pogađa Juan Valera. Tek nakon tog pogotka gosti iz Manchestera su, želeći valjda do kraja u neizvjesnosti držati Španjolce, počeli ozbiljnije prijetiti vratima Coltortija.

I kad se već činilo da ništa ne može izbaciti španjolsku momčadi iz daljnjeg natjecanja, iz Pariza stižu užasne vijesti za domaće navijače. PSG je u samom finišu postigao dva pogotka i sada Racingu treba još jedan za prolaz. Bio je to znak za opću selidbu pred vrata Cityja, no gol pada na drugoj strani. Felipe Caicedo u drugoj minuti sudačke nadoknade pogađa za 3:1 i za potop svih nadanja domaće momčadi.

Igrači PSG-a znali su da im za prolaz dalje treba uvjerljivija pobjeda od one Racinga nad Cityjem. Parižani su, stoga, odmah od prve minute navalili na gol Twentea, a kao plod takve igre stigao je pogodak Luyindule u 8. minuti. Do udvostručenja vodstva domaćini su došli u 23. minuti preko Sessegnona, koji je postavio konačan rezultat prvog poluvremena. S obzirom da je u Santanderu nakon prvih 45 minuta također bilo 2:0, u drugom dijelu očekivao se još veći pritisak PSG-a.

U 61. minuti sve je bilo spremno za 3:0, no Mateja Kežman nije iskoristio jedanaesterac kojeg je izborio agilni Luyindula. Izgledalo je tada kako taj promašaj znači definitivni kraj ovogodišnjeg europskog puta PSG-a, no završetak utakmice donosi pravi triler. U 84. minuti Kežman pogađa za 3:0, samo dvije minute kasnije po drugi puta u listu strijelaca upisuje se Luyindula, i PSG ipak uspijeva izboriti plasman u 16-inu finala Kupa Uefe, pridruživši se tako otprije sigurnima Manchester Cityju i Twenteu.

Kup UEFA - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

PSG4:0Twente
Racing Santander3:1Manchester City
1Manchester City 46:5+17
2Twente 45:8-36
3PSG 47:5+25
4Racing Santander 46:5+15
5Schalke 04 45:6-14

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!